banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Amphora Full Aroma 50 g

Virginia, burley, kentucky és keleti dohányok keveréke. Illata nyersen friss, gyümölcsös, enyhén narancsos jellegű, enyhe csokoládéaromával.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
zoli08
pipadohány

Nem tudja valaki,hogy lehet pipadohányt rendelni?
Vagy lehetséges,hogy mindegyik elfogyott?fura:(

Oldpupika
Oldpupika képe
Rendelés

Valami jövedéki szabályozó elmebaj következtében, nem kivitelezhető a postai fizetése, vagy az átvétele a dohány termékeknek.

Angyal_K
Angyal_K képe
Mint az Unicum:-)

Sziasztok!
Sok hozzászólást olvastam már ezen az oldalon, de ennyire megoszló véleményeket még nem sok dohányról olvastam.
Kicsit ketté választja a pipások seregét, mint az Unicum az italos emberekét, vagy nagyon nem, vagy nagyon igen : ))

Hogy eredeti szakmám révén, az én ízlésem inkább az élelmiszerek iránt kifinomultabb, én felfedeztem ebben a dohányban a csokoládé aromáját, még ha nem is annyira intenzíven, mit a nevesebb gyártó csokis-mézes dohányában.
Első tömet elfüstölése után, azon pipás társaim közé csatlakozom, akik arra véleményre jutottak, hogy bizony nem rossz ez a dohány. A frissen bontott csomagból megtömni a pipát, okoz egy kis munkát az öngyújtónak, de ha már sikerült az "üzemi hőmérsékletet" elérni, nagyon jó ez a dohány egy kiadós beszélgetés mellé is, ahol az ember fia, egy érdekes téma kapcsán - hogy másra is használja a száját - el-el felejt beleszívni a pipájába.
Nem kell az újra gyújtással bajlódni, a kialváshoz közeli állapotból sem nehéz újra "tüzet csiholni" a kazánban.
Hogy mit innék mellé, azt nem is tudom hirtelen megmondani, én talán valami összetettebb ízű, de nem erős italt próbálnék, valami színeset, illatosat és édeskéset.
Északi szomszédainknál biztos találnék a vendéglátó egység polcán ehhez megfelelőt, ami olyasmi mint nálunk az Unicum, de nem annyira intenzív. Az újdonság varászától vezérelve, bátran ajánlom mindenkinek, hogy ha csak ismerősétől kérve, egy tömésre való mennyiséget is, de bátran próbálja ki egy nem szeles napon, valamelyik kedvenc kocsmája teraszán!

Laszlo83
Laszlo83 képe
Kellemes élmeny

Mivel ma vettem észre, hogy a hazai Black Goldom erősen fogytán van, elmentem beszerző körútra hogy nézzek valami "dohány-dohányt". Bár Black Goldot nem találtam, de kaptam Amphorát. Tapasztalat: Kitűnően gyújtható, kis szellőztetés utan szépen, tisztán ég, újragyújtogatást még lassú szivasi ütem mellet sem igényel. (Természetesen folyamatos kihamuzás és megfelelő tömködőfa használata mellett.) Kondenzátum szinte nulla volt. Kitűnő eredeti dohány ízt tapasztaltam amit kitűnően kiegészített a saját almaborom. Nagy kazánméretű Stanwell Royal Danish 15 pipából szívtam. Az ára sem vészes és jobban ízlett mint sok aromatic. Ezentúl biztos mindig lesz belőle itthon.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
aszúval

Szerintem is nagyon jó kis dohány.
Az égése és az íze-illata kimondottan jó.
A csoki ízzel én sem találkoztam, de határozottan ízlik.
Én aszúbort iszom hozzá. Szerintem remekül kiegészítik egymást. :)

David89
David89 képe
Nem rossz

Már csaknem a kezdetektől ismerem a piros amphorát. Nem mondom, hogy a legjobbak között van azokból amiket eddig próbáltam de számomra kedves helyet foglal el, pipafüveim sorában. Illata engem sem a narancsra sem a csokoládéra nem emlékeztet, különleges egyedi illata és íze van. Bár bevallom kibontva, a csomagba szagolva nekem mindíg egy tehén istálló jut eszembe nem tehetek róla.A pipát lassan kell szívni, és akkor az ízek jól érezhetők. Jól ég füstje gazdag. Külön beállított Angello pipámat, mindíg örömmel veszem a kezembe egy jó füstölésre.

vili79
vili79 képe
„Amikor a hatos kilencesre

„Amikor a hatos kilencesre fordul, amikor a hatost kilencesnek látod. Nem érdekel!Nem érdekel! A végig elmentem út nincs tovább” ez jut az eszembe erről a dohányról. Két dolog is kötődik most már hozzá. 1. Az első hogy élveztem egy nagy tűzterű pipát a végéig, igazán! 2.A másik, hogy éreztem beigazolódni azt a szabályt, hogy az elején csak a nagyon édesek ízlenek a kezdőnek, aztán az egyre dohányabb ízűek. Amphora Full Aroma

baskiria
Kötelező kipróbálni

A legjobb dohány amit eddig próbáltam. Kibontás után nem túl erős, kissé áporodottnak tűnő, nem túl bizalomgerjesztő illata van, a színe is valahogy olyan beteges. Vágása vékony hosszabb szálakkal, csak közepesen barna dohánnyal. Kicsit nedves, egy kis szárítás után jól tömhető, gyújtható, szép egyenletesen ég, nagyon finom szürke hamut hagy. Az íze? Nos.... Az íze számomra felejthetetlen. Valami egészen bársonyos édeskés íz, ami nem nyomja el teljesen a dohányt, de ennek ellenére elég intenzív. Olyannyira, hogy dedikált pipa kötelező, ugyanis egy tömet íze is örökre beivódik! Még a kézbe, ruhába is, mindennek édeskés csoki illata lesz.

Részemről erősen ajánlott!

Vackor
Vackor képe
Kezdőknek

Ennek a dohánynak feltétlenül kiemelendő a remek égése! Könnyen gyullad, szépen, egyenletesen ég és egy kezdőnek ez nagyon fontos, inspiráló tényező. A legkiválóbb tanuló dohányok egyike!
Ami az ízét illeti, megoszlanak a vélemények. Van ismerősöm aki kifejezetten szereti, nála egy fél fióknyi várja a boldog füstölést, ugyanakkor olyat is ismerek, aki a megkezdett fél csomagot inkább elajándékozta. Nekem is majd fél évig tartott, mire végigszíttam egy csomagot és nem is veszek belőle többet. Nem azért, mert rossznak tartom, sőt, ár/érték arányát kifejezetten jónak ítélem! Egyszerűen az ízvilága nem az enyém. Én nem érzem benne az ígért csokoládét (csak azt, hogy édes, de jellegtelenül édes), de a dohány ízét sem. Viszont nem csíp, nem büdös, nem keserű.
Szögezzük le, aki most kezdi a pipálást, annak erősen ajánlom, mert ezzel a dohánnyal prímán meg lehet tanulni. Nem véletlenül volt ez versenydohány sokáig!
De aki már tapasztaltabb pipás és a dohány mélységeit vágyik felfedezni, annak érdemes valami mást választani. Szerintem :-)

Tattila
Amphora és egyebek

Látom régi pipás vagy. Magam táncoltam a cigi és a pipa között sokat. Munkám nem engedte a napi nyugalmat. De!!! Amphora... Én 1/3- 2/3 -ban keverem a magyar black gold-al így teljesen kiegyensúlyozott. Száraz veres borhoz viszont a Holger meggybor kitűnő.

Tattila
gondolat

Az élet olyan,mint a pipa:
Ha az elején nem gyújtod be rendesen
végig csak szívod és fújod,
de boldogságod nem leled.

szikjáró
Magam részéről két tömetet

Magam részéről két tömetet tettem az amphora full aroma dohányból a "vegyes", azaz az újdonságokat próbáló pipámba (ezt szoktam barbár módon, alkohollal tisztítani, viszonylag aromamentes a következő tömet előtt, de kedvenceimet bele nem raknám. Ellenben próbálni is kell valamiben), az elsőt szűrővel, de nem sikerült elszívni, mert gyalázatosan semmilyen ízt nem éreztem, a másodikat szűrő nélkül, úgy kicsit édes, kicsit csípőset éreztem, nem kellemetlent, de nem is különlegest.
Elajándékozni nem fogom, talán egyszer elfogy az örök kedvenc és még ráfanyalodom, talán meg is szeretem, volt már ilyen.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés