banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Holger Danske Mango and Vanilla 50g

Holger Danske Mango and Vanilla 50g.
Kissé pirított Virginia és Burley dohányok keveréke, az érett mango gyümölcs aromájával, és a Vanilia érintésével. Egy egyedülálló trópusi karakter.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Vakond
Csutkából az egyik kedvencem

Csutkából az egyik kedvencem a narancsos mellett. Legtöbbször erdőben kirándulós dohánynak használom tavaszi, nyári hónapokban. Jelenleg badacsonyi nektár mellé ízlelgetem, semmi a helyébe nem léphet egy nyugodt du-i édes bor mellé. Nem kell sokat piszkálni, szépen, minimális kondenzzel végigég. Asszonybarát, sőt még kifejezetten dicséri is illatát. Határozott gyümölcsöt hozó íze mellett a vanília meghatározó édességet kölcsönöz neki a kellemes dohányt el nem nyomó ízvilág mellé. Mindenképpen érdemes kipróbálni szerintem, de nekem mindig natúr dohányok után hozza a legkellemesebb élményt, ezért alkalmi dohánynak használom, de folyamatos használat mellett sem untam rá igazán, ellenben a legtöbb általam kipróbált gyümölcsös dohánnyal szemben. Jó pöfélgetést kívánok mellé! Nem utolsó soron az alföld tabak forgalmazza így általában könnyen elérhető .

Vackor
Vackor képe
Desszert

A látványa is szép, ennek a hosszú vágatú dohánynak. A szőke virginia szálak a sötétebb burley szalagokkal keveredve, határozott mangóillatot sóhajtanak a zacskó nyitása után. A vaníliaillat után már kutatni kell, de megvan az is, csak elbújik. A tömése egy kis odafigyelést igényel, mert a hosszú szálak igényes elrendezgetéséhez már egy kis rutin sem árt. De egy művészi tömés meghálálja a türelmet.
Ha jól tömtünk, akkor könnyen gyullad és szépen ég. Érdemes türelmesnek lenni, mert a Virginia egy-kettőre jelentkezhet! Viszont ha érzéssel, sőt érzékien szívjuk, akkor nagyon kellemes zamatokkal viszonozza. Elsősorban a mangó szövi át a dohány ízét, a vanília inkább csak mint kiegészítő, mint olajbogyó a martiniban van jelen. A tömet második harmadának a végén talán kissé nagyobb hangsúlyt kap. Ugyanakkor a hiánya határozottan rontana a harmónián! Az én ínyemnek kifejezetten jól komponáltak az arányok!
Kényelmesen, hátradőlve, félálomban végigszívható. Ne kapkodjunk vele, megérdemli a rászánt időt!
Kellemes, nem tolakodó zamatait hölgyek is méltányolni fogják, trópusi illatát környezetünk is értékeli.
Hátrányaként említeném, hogy jellegzetes íze nem múlik el a pipából nyomtalanul. Ezért azt javaslom, hogy először tajték, vagy tajtékbetétes pipából kóstoljuk meg, s ha ízlik, kapjon egy külön pipát.
Ami azt illeti, nem csak az íze, de az illata is beleeszi magát mindenbe, tehát csakis kifejezetten dohányzó helyiségben szívjuk, vagy a szabadban. Az nem fog működni, hogy "majd jól kiszellőztetünk!"
Ha ezen jellemzőit tiszteletben tartjuk, sok kellemes órával fog kedveskedni nekünk!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés