banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Peterson Sunset Breeze 50g pipadohány

Peterson Sunset Breeze 50g pipadohány
Peterson Sunset Breeze 50g pipadohány

Virginia, Burley és fekete Cavendish dohányok keveréke. Kellemes amaretto aromával.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
KaGa
leleményes megoldás

Nagyon tetszik a forgalmazó megoldása, hogy a hagyományos fémdobozt becsomagolták egy a törvényben előírt méretű plasztik tasakba!Így újra lehet tömni Peterson dohányt fém edénykéből.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Talán az utolsó...?

Ismét eljött az ideje ennek a remek kis dohánynak.
Itt a nyár, itt a Sunset Breeze. A sör hideg, a csajok meg az évszaknak megfelelő, hiányos öltözékben. Gondolhatnánk, hogy minden tökéletes, a világ szépen halad (a maga kis vakvágányán)...
Egy tökéletes világban nem írnám le az alábbi sorokat.

Még a "nagy kihalások" előtt (mikor a fémdobozos dohányok eltűntek az üzletek polcairól) sikerült megvennem ezt a Peterson terméket. Hogy miért lehet az utolsó?
Ennek két oka is lehet: Az egyik, hogy ahogy a kedvenc "nemzetimben" hallottam, már nem is lesz kapható nálunk fémdobozos dohány. Egyszerűen nem fogják behozni.
A másik pedig egy egészen új hír! Biztos emlékeztek, időnként megemlítem, hogy szoktam kapni egy-egy dohányt a "napfényes" Dániából, Koppenhága egyik patinás dohányboltjából. A múltkor kértem, hogy hozzanak nekem onnan egy Peterson dohányt. Ééééés most jön a derült égből baseball ütő! Ott sem volt kapható az a fajta dohány, amit kértem és az eladó közölte, hogy valószínűleg a jövőben sem lesz. Mert a brexit miatt sokkal drágább lesz Angliából dohányt beszerezni. Mondjuk ez szerintem így egy kicsit sántít... Tudtommal a Peterson nem angol, hanem ír cég... Úgyhogy mi közük a brexithez ebben a vonatkozásban?

Így hát csendben, a dohányt nagyon megbecsülve elszívom ebből a fajtából (talán) az utolsó dobozzal.
"Pedig nyár van..." Sárközi György szavait idézve.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Nagyon kellemes :)

Múlt nyár óta másodszor vásárolok ebből a remek kis keverékből. Azért másodszor, mert én valami miatt csak a nyári alkonyokhoz, estékhez tudom elképzelni ennek a fogyasztását. A többi évszakhoz szerintem valahogy nem passzol. A dobozt kibontva szemet gyönyörködtető arany-barna-fekete színkompozíció tárul elénk. És az az illat! Nagyon kellemes, amiben többféle gyümölcs illatának együttesét véltem felfedezni. Az illategyüttes eléggé határozott. Sőt, erőteljes! Ugyanakkor mégsem mondanám émelygősen töménynek. Kiválóan tömhető. Égve tartani nem nehéz és szépen porrá ég. Pöfékelés közben érezhető az amaretto (mandulalikőr) íze is. Picike hibája, hogy a tömet utolsó negyedében, azaz a véghajrában kicsit kaparóssá válik a füstje. De ez még az elviselhető tartományban marad, ha nyugisan pöfékelünk. Közepes kazánterű, filter nélküli pipából (szűrőkristályt használva) olyan bő másfél órás kikapcsolódásokat nyújt.
Aki esetleg kedvet kapott hozzá, annak jó füstölgést kívánok!

s44px2
s44px2 képe
Kedvet kaptam hozzá!

Üdv Kapitány!

Két napja bementem Veszprémbe és vettem egy dobozzal ebből a dohányból.
Ma délelőtt ki is próbáltam az a kukorica pipámból.
A tasak kibontása után, a doboz szisszenésére, a Pavlov-i reflexek elindultak.
Tapintásra kissé nedves, de mégis szépen ég. Az illata olyan, hogy kissebb tereket is képes betölteni.
Tényleg jó választás.

Vackor
Vackor képe
Peterson Sunset Breeze

Ami nekem eszembe jut erről a dohányról, az az Ashton Smooth Sailing-je. Nem az íze miatt, hiszen a mandulalikőr és a juharszirup eléggé mások :-) Sokkal inkább azért, mert kissé túlhype-olt, kissé túlárazott, bár kellemes és az európai ízlésre hangolt dohányokat ismerhetünk meg bennük. Jó választás, ez kétségtelen, de nem ajánlom mindennapra, nem ajánlom állandó vendégnek. Ez egy késő tavasztól nyár végéig szóló, csütörtök esti, péntek délutáni dohány, felkészülvén a hétvégére.
A mandulás aroma helyből kizárja a sört - kivéve egy sűrű stoutot, mert az príma hozzá! - sokkal inkább egy rizling - elsősorban csopaki! - passzol ide. Szívesen ajánlanám még hozzá az Ezeréves Magyarország Emléke bort is, de mivel ez egy falumbéli tájbor, nagy ismertségre nem volt lehetősége szert tenni. De attól még igen jó hozzá! ;-)
Érdemes ezt a pipafüvet rendesen kiszárítani szívás előtt, mert elég szószos. Arra viszont ügyeljünk, hogy a doboz maga ne száradjon ki! Ezt elkerülendő én a borhűtőben tartom ezt a dohányt. A csopaki rizling mellet ;-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés