banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Denicare pipa szopóka polírozó krém

Denicare pipa szopóka polírozó krém
Denicare pipa szopóka polírozó krém

A pipa szopókájának illetve cigaretta szipka tisztítására ajánljuk a Denicare szopóka-tisztító és polírozót. A krémből egy keveset kell tenni a szopókára, majd jól átdörzsölni, így a szopóka szép és fényes marad - akár mindennapi használatra. Javasoljuk hozzá a polírozókendőt.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
granturismo
granturismo képe
Melyik a jobb?

Ez a Dremel-es módszer a pipafej-polírozó krémnél is szóba jöhet?Vagy pipafej polírozásához inkább polírozókendő a jobb választás?Ha van valakinek tapasztalata,kérem írja meg!

Oldpupika
Oldpupika képe
krém

Megérkezett a krémem, semmiképpen sem géphez való, túl lágy ahhoz. A gépi inkább szappankeménységű, ez pedig kb, mint a méhviasz, (mondjuk öt celsius fok közeli sertészsír keménységű.)
Bátran ajánlom! Kézzel is nagyszerűen használható, nagyon szépen visszaadja a pipa fényét, tapintásra is ég és föld utána.

Oldpupika
Oldpupika képe
Géppel ne.

Nem javaslom a fejnek géppel történő fényesítést.
Először is, bár nekem még nincs fejpolírozó pasztám(folyamatban a rendelés) ám körtefa pipámnak nekimentem egy dremel-filckorong párossal.
Az eredmény tetszetős, tapintásra csodálatos selymességet kaptam, viszont lévén a fej pácolt, ezért veszített bájos vöröskés színéből, kicsit jellegtelen, fakóbb színre váltott.
Egy gyökérpipát nem tennék ki ilyen inzultusnak. Persze ha csiszolni mindenképpen kellett, akkor már nincs ellenjavallat. Szerintem viszonylag alacson sebességen érdemes fát fényesíteni persze lehet, ez pasztánként változó. Én a paszta illatán éreztem, hogy elsőre nagy volt a sebesség. Elváltozást nem okozott, inkább csak a krém melegedett túl. Érdemes az aljánál kezdeni, ha új a korong, így a szem előtt levő részekre már egyenletes pasztaeloszlású koronggal tudunk dolgozni, többször végigmenve mindenhol többszöri pasztázás után. A filckorongot kell nekinyomnia pasztának, nem a pipára kenni a pasztát(karcol, meg védi is a bekent részt, felesleges munkát igényel az eldolgozása.. Én nagyon élveztem ezt a munkát, szünetekkel negyed órát vett igénybe a teljes művelet.
Véleményem szerint egy jó pipának adjuk meg a tiszteletet kitartó kézi munkával, ha, mint esetemben kétezer forint alatti, csúnyán betonra ejtett mostohagyermekünk csiszolás utáni széppé varázslása a cél, úgy neki a dremelt.
A polírozáshoz bosh finomszemcsés csiszolópasztát alkalmaztam(a csiszolókészlethez van egy tégyelyben barna paszta, de nem tudtam rávenni magam a kipróbálásra. A finom bosh már bizonyított alu kuplungkaron, plexi-akrill javításnál.
Leejtés oka: pipatórium méretezésekor megbillent az asztal, röptében, a pipatóriumot elkaptam, de a pipa landolt. Azóta a nagy padon dolgoztam kizárólag.

granturismo
granturismo képe
Értem

Köszönöm a választ!
Csak azért kérdeztem,mert YouTubeon találtam olyan vidit, ahol Dremellel polírozzák a pipafejet is.Nekem se tűnt olyan jó ötletnek,ezért érdeklődtem itt!

Vackor
Vackor képe
Kellemes meglepetés!

Szíttam a fogamat, hiszen nem két fillér az ára, ha mégoly kedvező is! De már így az elején leszögezem, nem volt kidobott pénz!
Sajnos az ebonit - vulcanit, vulcanite - szopókák egyik hátránya a sok előnyük mellett, az oxidáció. Ahogy öregednek, úgy sárgulnak, csúnyulnak, s mondjuk ki egyenesen: büdösödnek. A szagot, a kellemetlen mellékízt, az oxidáció során előtérbe kerülő kénnek köszönhetjük, mely a szopóka felszínén dúsul, ott "illatozik" és teszi tönkre a legfinomabb dohányok zamatát is. Ez a paszta még az egészen öreg szopókák ilyen hibáit is jól orvosolja, bár az igaz, hogy munkába kerül. Bizony, egy kis polírozógép híján sziszifuszi munka egy-egy megsárgult szopóka felújítása. De minthogy 3-7000 Ft-ért már kapható mindenféle Dremel-klón - mely aztán még rengeteg egyéb műveletre is alkalmas, hogy csak a rusztikolást említsem! -, ez a probléma mindössze egy megoldandó feladattá válik.
Az erősen oxidált szopókák polírozása előtt, ajánlom a felületek óvatos, kézi átcsiszolását 400-as, vagy finomabb polírpapírral. Megdöbbentő, hogy mit fog leszedni róla! Ezután egy papírtörlővel töröljük át, majd vigyük fel a pasztát. Nem kell sok! Egyenletes, vékony réteget hordjunk fel, s az első polírozás előtt a filckorongot is kenjük át egy kicsit! Közepes fordulatszámon érdemes dolgozni, így a korong palástja, a kis átmérő ellenére is megfelelő kerületi sebességet ad. Ne nyomjuk nagyon rá! Inkább polírozzuk át háromszor, ötször, tízszer, mint hogy egyszer eltoljuk. (Mondhatnám politikailag korrekt kifejezéssel élve hogy elk...juk, de én nem szívesen süllyedek erre a szintre. Igaz, nekem még az általános iskolai bizonyítványom is megvan, sőt még a nevemet is le tudom írni egyedül, helyesen...) Ennek a műveletnek a titka a türelem. De meg is éri, mert a szemünk láttára válik ismét széppé, kívánatossá az elöregedett szopóka! Azóta már az összes pipámat kipolíroztam, sőt, a barátaimét is! Bár a dobozka első látásra kicsinek tűnik, olyan kevés kell a krémből egy szopókához, hogy igen sokáig kifutja.
S amikor az összes öreg, már nem olyan szép és már kevéssé kívánatos pipánk újra a régi, csábító fényében ragyog, önkéntelenül is eszünkbe jut, hogy valami feleségpolírozó krémet is szívesen beszereznénk már!

fisherman76
fisherman76 képe
Megéri

"No,ezt Én is kipróbálom"!-gondoltam Vackor mesterünk ajánlóját olvasva.És lőn!Polírozógép híján babramunka volt,de még így is meglepő eredményt hozott elöregedett pipaszáramnál.Egyelőre csak egy szárat próbáltam újjávarázsolni,de egy gép beszerzése után jöhet a többi!Borsos árát igencsak megszolgálja,ezért aki csak gondolkodik a megvételén, az bátran áldozhat rá némi pénzmagot.Amíg még lehet kapni.Mert üzletekben is kerestem ,de ott csak szánakozva csóválták fejüket az eladók.Sok egyéb mellett ez is hiánycikk,de ezért vannak az ilyen webáruházak...

blackfeet
köszönet a hasznos infókért

Kedves Vackor kartárs,

mindig öröm informatív és szórakoztató soraidra bukkanni, különösen olyankor, ha ajánlásodra éppen ezt a polírozókrémet keresem. Feltétlenül beszerzem, majd hálás online-tanítványként feltétlenül írok majd beszámolót ennek a terméknek a használhatóságáról pipaszárra, valamint pipatársra és férjre egyaránt:) szeretettel és hálával:

bruyére/blackfeet Timi

Vackor
Vackor képe
Mi, férjek...

Timikém, mi, férjek, nem öregszünk... Csak érünk... :-P

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés