banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Alsbo Vanilla 50 g pipadohány

Fekete Cavendish és arany Virginiai dohányok egyedülálló keveréke édes vanilia aromával.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
GoodGhost
Véletlenből kedvenc

Ezt a dohányt egészen véletlenül találtam meg. Mást kerestem egy dohányboltban, de az nem lévén a kevésbé kommersz dohányok közül csak ez volt kapható, mégpedig csupán egyetlen csomag.
Kicsit bosszankodva hoztam el, mert tartottam tőle, de az ellenérzéseim csak a csomag kibontásáig tartottak.
Amikor megéreztem az intenzív vanília illatot elfogott a lelkesedés.
Érdekes volt, hogy kezdőként sem nehéz egyetlen gyújtással végigszívni, a végére nálam szépen elég minden.
Egyenletes íze van, és ami nálam nagyon fontos, hogy nem túl nagy erős.
Úgyhogy azóta bedzereztem belőle egy kis tartalékot, és ez lett az elsődleges dohányom.

gibzo
gibzo képe
Tegyél mellé egy jó

Tegyél mellé egy jó tejeskávét, szerintem jól kiegészítik egymást :)

gibzo
gibzo képe
Napi kedvenc :)

Vackor elmondott mindent amit tudni kell :)
Én pár éve ha tehetem, minden délben ebéd után a KV mellé ezt szívom egy öreg nagykőrösi pipából :)
Most is van itthon belőle 10 csomag. A KV - nálam kb. 50% tejjel - jól kiegészíti.
Picit talán szárazabban használom mint a megszokott, és szeretem, ha picit apróbb, akkor könnyebben kezelhető (nem kell figyelni rá) és az ízeket is jobban érzem.
Barátságos, kedvelhető anyag, jellemzően briarban élvezem, de próbáltam már csutkában is, ott is megállta a helyét :)
Csak ajánlani tudom :)

fisherman76
fisherman76 képe
Csatlakozom...

...azon véleményekhez,melyek szerint lehetne édesebb,tartalmasabb íze,mert a brutális kezdő illat után többet vártam.(Szerintem karamellára hasonlít).Egyébként nem rossz,de számomra csak a csomag vége felé lett mondanivalója.És mielőtt vitriolos hangú helyreigazításokat kapnék állandó fanyalgásom miatt a vaníliás dohányok kapcsán,megsúgom,hogy igenis van elsőrangú,mi több zseniális vaníliás dohány is az általam kóstoltak között.Úgy hívják:Danske Club White Luxury.Ajánlom mindenki szíves figyelmébe.

Matula
Kalandom Alsbo-val

Pont úgy van, mint Vackor írja. Eddig nem találtam jobb dohányt, bár csak négy-öt félét próbáltam. Szeretem benne, hogy nem agresszív a vanília íze, de azért kellően érződik. A legtalálóbb szó rá talán az, hogy elegáns. Ha nem kapok ilyet a boltban, akkor mást már nem veszek. Alább nem adom. Ritkán találok benne finánclábat, úgy szeretem, ha a kibontás után kiöntöm újságpapírra, átválogatom, az összepréselt darabokat szétszedem, szippantgatok a tömény illatából, ha kicsit száradt, már nem olyan erős. Egyszer, amikor még lehetett kocsmában dohányozni, egy este bementem egy helyre, ami viszonylag konszolidált vendégkörrel rendelkezett. Elszívtam egy tömést sör mellett ízlelgettem, aprókat szívtam. Jót beszélgettünk a csapossal. Majd belépett a tulajdonos nő, akiről rögtön látszott, hogy nem éppen valami angol kisasszonyok leány neveldéjéből való, beleszagolt a levegőbe, megérezte az én csodás alsbo-m illatát, és megszólalt:- Mi ez a büdös?
Többet nem mentem oda.. Ez kérem nem műértő közönség- hogy egy kicsit Rejtős legyek..

baskiria
Finom

Kibontás után finom vaníliás tea illatú, szinte teljesen fekete. Vágása jó, elég nedves, szóval kicsit érdemes szárítani. Közepesen jól gyullad, d utána szépen végigég. Az íze nekem nem 100%ig meggyőző, sokkal édesebbre számítottam. Lassan érdemes szívni, hogy jól kijöjjön a vanília, ha siettetjük akkor savanykássá válik. Fura módon nekem elég gyorsan végigégett, gyorsabban mint a többi amit próbáltam, úgyhogy jellemzően tömörebbre tömtem mint a többi dohányom, hogy kitartson. Összességében véve jó dohánynak tartom, és bátran ajánlom.

Vackor
Vackor képe
Napindító dohány

Igazi dán dohány :-) Stokkebye mester keze nyomát őrzi. A legjobb ár/érték arányú dohányok egyike. Különösen kezdőknek érdemes megismerni, mert sikerélményt nyújt! Igen jól tömhető dohány és a második, harmadik csomag is ízlik. Ellentétben más, jóval határozottabb ízű dohányokkal, nem telíti el az embert, nem unja meg. A frissen bontott csomagból előszedeett tömetet, gyújtás előtt érdemes egy félórát szárítgatni, úgy könnyebben gyullad. Ha kissé megmorzsoljuk tömés előtt, egyenletesebben ég és az ízek is intenzívebbé válnak. A tömörítéssel finoman bánjunk, mert hajlamos a végére egy kis gombóc kemény bagolyhúst hagyni. Ha a tömörítés mellett a lazításról sem feledkezünk el, ez elkerülhető. De a legfontosabb szempont, hogy örömmel, jókedvvel szívjuk. S ha marad egy kis bagolyhús, bánja kutya!
Egy capuccino, vagy egy marocchino nagyon finom tud lenni hozzá!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés