banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Többen kérdezik: kaptam ajándékként egy picit kör alakú lukacsos fémdobozkát, benne valami szürke anyaggal. Az mi célt szolgál?

4 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Admin
Admin képe
Többen kérdezik: kaptam ajándékként egy picit kör alakú lukacsos fémdobozkát, benne valami szürke anyaggal. Az mi célt szolgál?

Válasz: A mellékelt ajándék egy dohánynedvesítő kő - ami frissen tartja a dohányt, illetve felfrissíti a régi, kiszáradt dohányát.
Helyezze bele néhány órára (vagy kb. egy éjszakán át) tiszta vízbe. A porózus anyag abszorbeálja a vizet. Ezután tegye a dohány közé. A dohánynedvesítő fokozatosan visszaadja a dohány nedvességtartalmát, és visszatér a kiszáradt dohány frissessége.

Vackor
Vackor képe
Dohánynedvesítő kő

Legyünk tisztában azzal, hogy a dohány nedvesítése nem művelet, hanem tudomány. Újranedvesítése pedig művészet.
A dohány egy szakrális növény és sajnos manapság nem arra használjuk, amire az Úr teremtette. Nézzünk magunkba mélyen... közülünk hányan szívjuk a pipát azért, hogy a mindenséggel kerüljünk kapcsolatba? Hányan szívjuk azért, hogy betekintsünk életünk mélységeibe, hogy meditáljunk, hogy életünk szép oldalát vegyük észre? Egyszerűen azért, hogy JÓ legyen?
És hányan szívjuk azért, hogy végre NE LEGYEN ROSSZ????
Nos, ezt használják ki a dohánygyárak és nedvesítik a dohányokat agyon. A forgalmazók erről nem tehetnek, a trafikos nincs ezzel tisztában. Továbbmegyek, a trafikos manapság kb. azt hiszi, hogy a dohány fű alakú, mert látta a zacskóban hogy olyan hosszúkás. De a dohánygyáraknak a legnagyobb üzletek egyike, vizet eladni dohány árában. Ezért aztán a dohányokat teletömik higroszkopikus adalékkal, ami a vizet megtartja irgalmatlan hosszú ideig.
Ne legyünk igazságtalanok, valamennyi nedvesség kell is, hiszen anélkül nincs füst! (Kivéve a kiváló minőségű virginiát, de az ma már nemigen kapható, idehaza meg végképp nem :-( ) No ennél a "valamennyinél" kb. öt-tízszer annyi van bennük!
De erre is jó ez a nedvesítő kő! Tegyünk a nedves dohányba két-három ilyen követ és felszívják a fölösleges nedvesség nagyját. Ha benne is hagyjuk, akkor meg lassacskán vissza is adják a száradó dohány nedvességigényét, tehát pufferelik azt.
Ha valaki sokféle dohány közt válogat, ínyencként pipál, nem röstelli akkurátusan megkeresni a borhoz, a kávéhoz (etióp, kenyai, vagy guatemalai), a teához (assam, darjeeling, oolong, puskapor, vagy épp puerh, vagy egy masszív lapsang souchong) az épp megfelelő pipafüvet, annak nagyon hasznos lehet ez a kicsi, első látásra - mondhatnám művelten: prima vista - kínai vacaknak tűnő segédeszköz, hiszen a megfelelő minőségben tartja kedves dohányát, szinte hihetetlennek tűnő ideig, De 50 g leteltéig mindenképpen! :-) (Fontos, hogy ugyanolyanba, de legalábbis ugyanolyan ízűbe használjuk mindig!)
Saját íze gyakorlatilag nincsen (csak teljesen natúr, kiváló dohányok esetében, ritka ízlelési tehetséggel, nagy figyelemmel olvasható ki a kő diszkrét háttere), a dohányból a nedvességgel felszvott ízeket adja vissza, így a hosszú ideig tárolt dohány sem - vagy csak alig - veszít zamatából. A szárítási időt eleinte mérsékli, később feleslegessé teszi, végül pedig megóvja számunkra az eredeti ízeket.
Bár léteznek hasonló megoldások, ilyen elegáns, jól kezelhető eszköz nem kapható máshol. Ajánlom figyelmetekbe!

gibzo
gibzo képe
Na ezért szeretem...

Pontosan ezért szeretem Vackor írásait olvasni, mert mindig kapok valami pluszt :)
Van nekem is 2 db dohánynedvesítő kövem. Eddig fel sem merült bennem, hogy a folyamat megfordítására is használhatom. Vagyis én eddig a nedvesítésre koncentráltam, odáig jutottam, hogy nem rossz, de valójában csak csinos kis cserépdarabról beszélünk ami a használatát tekintve valóban kényelmes, de igazából bármilyen cseréppel helyettesíthető lenne.
Eszembe sem jutott, hogy a nedvesség elszívására, konzerválására is használhatom :)
Ezzel most nálam felértékelődött ez a helyes kis eszköz. Köszönöm :)

tzoli
tzoli képe
Köszönjük!

Már majdnem megkérdeztem, hogy vajon mi lehet ez. :)
Köszönjük a kedvességet!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés