banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Falcon

13 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
gibzo
gibzo képe
Falcon

Sziasztok,

Szeretnék információt gyűjteni a Falcon pipákkal kapcsolatban. Gondolom akad itt pár sorstárs aki már rendelkezik ilyennel, és talán megosztaná a tapasztalásait.
Milyen? Mennyire időtálló? Miként viselkedik, mennyire örömteli a használata stb.

Ezt a két szárat néztem ki magamnak:

Falcon International pipaszár - egyenes
Falcon International pipaszár - hajlított

Nagyot hibázok ha megveszem?

A fejek között még nézelődöm, igazából azért nem tudok dönteni, mert mindenhol csak a külső méret van megadva, a kazán belső átmérője és mélysége sehol. 20 mm-nél szűkebb kazánt nem szeretnék venni, van pár pipám ami ennél kisebb, nem is kedvelem őket túlságosan. Gondolom a betétesek eleve keskenyebbek :)

Kérlek benneteket segítsetek a tájékozódásban.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Glaucus
Nekem is van egy :)

Hali, én csak igáslónak szoktam hívni magamban. Nem fogod szétégetni az alját, mert az ugyebár fém. Ebből adódóan az íze sem lesz akkora flash. Szerintem is inkább kicsi a fej, bár kóstolónak nagy. Nem klasszikus pipázási élmény, de nem bántam meg, hogy anno vettem egyet. Az enyém egyenes szár egyébként. Nagyon jól ki van találva viszont a szopóka vége. Stabilan lehet tartani a szájban, több állása is van, jól illeszkedik a fogaimhoz. Autóvezetés közbeni pöfékeléshez, sétához szerintem abszolút jó választás. Lehet közben beszélgetni, nem kell figyelned a pipára, mert nem lehet sok baja. Az enyémben egy pici beégés sincs, pedig kapott már rendesen.

Vackor kolléga, mindig kihangsúlyozod az ivást. Valóban segítenek a megnedvesített ízlelőbimbók a nagyobb élményben, de amit én észrevettem (cáfoljátok, ha nem értetek egyet!), hogy a szabadban pipázás sokszor jobb ízt nyújt mint a benti. A tömet is jobban ég (jobban szellőzik) és nekem a dohányok is több aromával szolgálnak.

Vackor
Vackor képe
Szabadban pipázás

Más élmény a szabadban pipázni. A legjobb benti dohányaink sokszor nem is adják ki azt az ízt odakint, míg közepesnek bélyegzett dohányok nagyszerű élményt nyújtanak. Érdemes próbálgatni!
Szerintem egyébként a latákiák kifejezetten kinti dohányok, kell nekik a tér. Szabadban, egy masszív latakhoz egyébként a tej igen jó választás!

gibzo
gibzo képe
Telitalálat :)

Köszönöm, ez igazán jó, főleg a vezetés közbeni rész tetszett :)
Nálam mindig van a kocsiban 2-3 csutka, de szoktam mellé vinni 2-3 gyökeret, vagy fát. A Falconal ez megspórolhatnám, ami meglehetősen csábítóan hangzik :)

Glaucus
Akkor hát...

Falconra fel :)!

Vackor
Vackor képe
Falcon

Öregem, én a sima standard görbével hajtom. Tajtékbetétes fejeket vettem hozzá és mondhatom, hogy a legjobb strand-pipám. Egyetlen pipazsákba belefér a cucc négy-öt fejjel, az egy napra elég is. Durván fél óra egy tömet, ezek a kazánok inkább kicsik, mint közepesek. A fém pipaszár tajtékbetétes fejekkel elpusztíthatatlan! A tisztítása szinte időt sem igényel. A dohányválasztásnál vedd figyelembe hogy mezítlábas pipa, más nyűgje nincs is. Ha megszoktad, onnantól csak a füstmögötti gondtalan stírölés van a sör mellett ;-)
Azért estére a gyökér az más...

gibzo
gibzo képe
Köszönöm :)

Jól hangzik :)
Biztosan ki fogom próbálni, bár pont a kis kazánméret miatt kicsit félek tőle. Eddig is azért nem erőltettem a betétes pipákat mert én jobban kedvelem a nagyobb kazánokat. Mondjuk igazi "irdatlan" még nincs itthon, de majd egyszer lesz olyan is biztosan ;)
Pontosabban van egy olyan betétes pipám aminek 20 mm a belső átmérője, attól vettem pár éve akinek a nevét nem mondjuk ki :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Az igen!

Vackor Bátyám!
Te aztán jól bírod! Ha én egy nap négy-öt tömetet elszívnék, a nyelvem kátránypapírrá változna. :-)

gibzo
gibzo képe
Nálam ez az alap :)

...de ha sokat ülök a gép mellett, akkor 10-12 sem ritka.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Mennyiiii???

10-12 tömet/nap?!
Egy tömet alsó hangon egy óra...
Már csak egy kérdésem van. Hogyhogy még életben vagy, ilyen fogyasztás mellett? :-D

gibzo
gibzo képe
Van megoldás

Próbálok egy nap csak 8 órát dolgozni és nem 16-ot :)

Vackor
Vackor képe
Falcon

Mondom, a Falcon inkább kicsi, mint közepes! Öt tömet Falcon olyan három rendes tömetet érhet. Előnye viszont, hogy ötféle is lehet :-) Megaztán attól, hogy ott van öt fej, még lehet hogy csak három tömetet szívsz :-P
Különben is, a pipához mindig inni kell valamit!

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
vice versa :-D

Ahogy egy jó italhoz is rágyújtunk egy tömetre! ;-) :-D

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés