banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Kerámia pipa

6 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
chrudinak22
chrudinak22 képe
Kerámia pipa

Üdvözlök Mindenkit!

Érdeklődni szeretnék az alább említett kerámia pipáról.

- http://www.pipabolt.net/node/1246 -

Hogyan viselkedik, illetve miben különbözik, pl. a tajtékbetétes pipától? Ugyanolyan a használati módja? Ezt is kell pihentetni? Egy nap csak egyszer használható? Mennyire kell odafigyelni a melegedéssel kapcsolatban? Mennyire strapabíró? Hogyan, mihez hasonlóan tisztítható?

Lényegében minden érdekelne erről a típusú pipáról, szeretnék beszerezni egyet.

Köszönöm!
Üdv: Stüszi

gszecs
Kerámia pipa

Üdvözlöm az Urakat!

Ha még él a téma, érdeklődnék, hogy milyen használati értékük van a porcelán pipáknak? Van valakinek tapasztalata ezekről a szép, festett (sokszor vadászati témájú) pipákról?

Érdemes velük foglalkozni, vagy "csak" dísznek valóak?

Üdv

gibzo
gibzo képe
re: Kerámia pipa

Akkor a kérdésekre is megpróbálok válaszolni, bár biztosan nem én vagyok a legszakavatottabb ebben a témában :)

"Hogyan viselkedik, illetve miben különbözik, pl. a tajtékbetétes pipától?"

Nem igazán tudnám összehasonlítani a kettőt, annyira különbözőek :)
Az agyagnak kezdetben van/lehet agyag szaga/íze, a tajtéknak nincs. Az agyag melegszik nagyon, de egy igazán vékony falú tajtékot is lehet kézben tartani.

"Ugyanolyan a használati módja?"

Lényegében igen.

"Ezt is kell pihentetni?"

Nem kell, sőt igazából a tajtékot sem :)
Természetesen minden pipa szereti, ha rendesen ki tud hűlni, ki tud száradni, de nem dől össze a világ ha a fa vagy gyökér pipa sem tudja kipihenni magát. Én egy időben azt csináltam, hogy reggel zsebre vágtam egy pipát és egy zacskó dohányt, és egész nap azt használtam. Aztán másnap egy másikat :) Ma már inkább 2-3 pipát viszek magammal, meg a kocsiban is szokott lenne 2-3 csutka :)

"Egy nap csak egyszer használható?"

Lehet folyamatosan használni, de ennél talán fontosabb, hogy elvileg nem kell bejáratni, azonnal használható, bár az agyag szag, illetve íz az elején eléggé zavaró, de idővel elmúlik.

"Mennyire kell odafigyelni a melegedéssel kapcsolatban?"

Nagyon melegszik. Az előző hozzászólásomban írtam, hogy az enyémnél elcsúszott a menet és ezért a szopóka ferdén állt. Sajnos már nem emlékszem rá, hogy eredendően ilyen volt csak idő kellett neki, hogy a helyére húzzam, vagy talán éppen a melegedés miatt mozdult meg :(

"Mennyire strapabíró?"

Nagyon, mivel nem tudod átégetni az oldalát, de ha leejted, akkor - ahogy a "régiek" mondották vala - nem kell lehajolni érte :) Nálam már több is összetört és nem csak leejtéstől, volt olyan hosszú szárú ami akkor tört el amikor a szárat tekertem bele. Ez persze betudható az én ügyetlenkedésemnek is.

"Hogyan, mihez hasonlóan tisztítható?"

Én eddig a használatok után papírtörlővel törölgettem ki. Ezért sem szeretem, sok vele a macera :)
Amikor sok volt már benne a szén, akkor mindenféle eszközzel kapargattam ki ami nem jó ötlet. A hozzáértők azt javasolják, hogy tűzbe kell dobni, és ki kell égetni. Én ezt még nem próbáltam, addigra rendszerint sikerült eltörnöm :(
Ezzel a pipával amit belinkeltél ezt nem is tudom hogyan lehet megcsinálni, hiszen a beragasztott menet (emlékeim szerint valami műanyag) biztosan nem bírná :(

chrudinak22
chrudinak22 képe
Kerámia pipa

Kedves gibzo!

Köszönöm kimerítő válaszát, megfontolom a leírtakat.
Egyenlőre távol maradok tőle, de ha késztetést érzek iránta, szert fogok tenni egyre, már csak puszta kíváncsiságból is.
(Csak azért ezt a pipát linkeltem, mert jelenleg ez az egy elérhető a bolt kínálatából)

Mégegyszer köszönöm! :)
Üdv!

gibzo
gibzo képe
Nekem volt egy ilyen.

Elajándékoztam. Idegeimre ment, hogy a szopóka menetesen csatlakozik a pipához, ami valamikor (talán már a gyártásnál) elmozdulhatott, és ha meghúztam, akkor ferdén állt, ha meg nem húztam meg, akkor mozgott mindenfelé :(

Inkább ezt választanám:

http://www.pipabolt.net/node/2623

Vackor
Vackor képe
Agyagpipa

Annyit fűznék hozzá, hogy ha egyszer majd komoly agyagpipát szeretnél, ahhoz tökéletes a Gibzo által ajánlott klasszikus agyagpipa, első lépésként. Ennél persze jóval komolyabbak is találhatóak, igaz jóval több pénzért. Érdemes vásárolni tehát három-négy ilyen kis agyagpipát és próbálgatni őket. Való igaz, hogy ha már kezd szaga lenni, akkor berakod a parázsba és egy óra alatt szépen kiég. (Egyébként a 250-300 fokos sütőben is kiégetheted, csak utána ecetes vizet kell melegíteni a sütőben és egy csésze szódabikarbónával hűljön ki! Ha az asszony nem tud az akcióról, akkor nem lesz büdös a sütő. Ha tud róla, akkor büdös lesz ;-) ) Ha rájössz az ízére, akkor érdemes venni egy drágábbat, komolyabbat, ha meg mégsem tetszik, akkor nem dobtál ki feleslegesen egy kalap pénzt. Ez feltétlenül előnye a gyökérpipákkal szemben! Meg az is, hogy ha leejted, nem kell érte lehajolni ;-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés