banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Black and Bright 50 g pipadohány

Enyhén édeskés ízű, finom fűszeres pipadohány.
Ez a keverék első osztályú minőség Cavendishből. Nyomás alatt tartották addig, míg a dohánylevél mélyfekete színűre változott.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
fisherman76
fisherman76 képe
Fényes fekete

Fekete csomagolás(semmi különös),fekete tartalom(finom,kis hibákkal).Nagy vonalakban ennyi.Bővebben:kiváló dohány semmitmondó névvel és csomagolással.Még bővebben:fekete,meglehetősen csomós áru,ami eléggé szokatlan.Mármint az állaga.Ugyanis láttam már vastagra,szélesre,sőt cafatosra szelt pipafüvet,de olyat,amelyikben nagy,kemény göbök vannak,még nem.Persze lehet rajta segíteni:pár órai szellőztetést követően némi morzsolgatással,de Én nem igazán szeretek ilyesmivel pepecselni minden rágyújtás előtt.Íze,illata szerintem nem igazán fűszeres,hanem aszalt gyümölcs (alma,banán)jellegű.Enyhének semmiképpen nem nevezném,inkább nagyon is töménynek!Ez rágyújtás után azonnal nyilvánvalóvá válik.Egykettőre betölti a szobát az aszalt alma illata.Figyelmesen kóstolgatva gyengébben bár,de a banán is jelentkezik.Egy komoly hibája is van:rendesen koszolja a pipát!Kb.4-5 tömet után nem árt ellenőrizni a filtert,és szükség esetén egy alapos tisztítást eszközölni!Ez nálam rossz pont,különösen akkor,amikor pl.a Springwater-nél egy csomag elszívása alatt összesen kb. 2-3 alkalommal kell filtert cserélni!Égése elég jó,nem lehet rá panasz,szép fehér hamuvá omlik a végén.Nikotintartalma egy aromatikhoz képest elég magas,bár ez relatív fogalom.
Összegzésképpen csak annyit mondhatok,hogy ez egy hibái ellenére is szerethető,nagyon finom dohány,amit téli,őszi napokra ajánlok,természetesen fekete pipából.Jó füstölést!

fisherman76
fisherman76 képe
Fémes ízek

Kb. 2 éve nem kóstoltam,de nemrégiben vettem egy csomaggal újra,mert eléggé megkívántam.Nagy meglepetés ért azonban,mikor rágyújtottam az erre a dohányra beállított zömök Aldo Morelli bulldog pipámból.Valami furcsa,fémes ízt produkált,mintha alumíniumot nyalogattam volna.Kissé hasonlított arra,amikor egy laposelem két fémfülét(vagy mi a fenének hívják) a nyelvedhez érintesz,hogy megállapítsd,van-e még benne töltés.Érdekes,hogy régebben nem volt ilyen íze,ezt megerősítette Sparrow barátom is,aki szintén vett egy csomaggal.Nagyjából a tömet első harmadáig kitartott ez a furcsa íz,majd-ahogy hozzászoktam-lassan elenyészett,és beálltak a régről ismert finom aszaltgyümölcs aromák.
Mindezt csak azért írtam le,mert roppant kellemetlen élmény volt egy olyan dohánytól ami soha ezelőtt nem produkált ilyesmit,sőt,nagyon is pozitív emlékeket adott korábban.Talán az összetételén változtattak,vagy csak az ízérzékelésem változott,nem tudom.De az tuti,hogy most nem merek venni,főleg,ha az első verzió igaz...Ha valaki tud ésszerű magyarázatot adni,akkor legyen kedves írja meg,mert nem szeretném,ha ez a dohány is kiesne az amúgy is szűkös kínálatból!Köszi!

gibzo
gibzo képe
...a második tömet is így viselkedett?

...vagy esetleg a harmadik is?

fisherman76
fisherman76 képe
Sokadjára

Bizony,még az ötven grammos csomag felénél járva is ugyanezek voltak a tapasztalatok.Aztán szerintem már kezdtem hozzáedződni,és azért tűnt barátságosabbnak.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Mikor?

Barátom!
Biztos, hogy velem beszélgettél erről a dohányról?
Mert nekem nem rémlik, hogy valaha vettem volna ilyet...

fisherman76
fisherman76 képe
Pedig de...

Nos,úgy látszik tényleg igaz,hogy a sok tengerészrum megárt az emlékezetnek...Idén tavasszal ugyanis_még a teraszra kiülős időjárás előtt-írtad az e-mail-t,hogy furcsa íze van ennek a keveréknek,nem olyan,mint régen.Tehát kóstoltad már korábban is,aztán kiveséztük a témát személyesen is.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Hmm...

Ilyen ez a demencia... :-D

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés