banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Erinmore Mixture 50 g pipadohány

Erinmore Mixture 50 g pipadohány.
Erinmore keverékének receptje egy szigorúan őrzött titok, amit minden nemzedékben csak két embernek fednek fel. Egyedülálló ízzel és jellegzetes aromával rendelkezik. Ez a pipadohány egy hűvös ízzel rendelkező érett zamatos, lassú égésű dohány.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Cethaj
2. próba

Megmaradt készletből vettem egy csomagot ebből a titkos receptből született dohányból. Az itteni és a Pipaklubos leírások alapján sokat vártam (még mindig várok).
Sajnos a dohány csont száraz annak ellenére, hogy bontatlan csomagot vettem. Enyhe hányás (ananászos hányás?) szagot szimatoltam ki belőle bontáskor. Szerencsére ez gyújtás után egyáltalán nem érződik. Más se nagyon, pedig a fügét nagyon keresem (szerencsére ananásznak sincs nyoma). Valami enyhe édesség, meghatározhatatlan aroma. E sorok írása közben pöffentem másodjára, tegnap volt az első.
Gyújtáskor egy picit belecsíp a nyelvem hegyébe, de utána semmi rosszalkodás nem volt. Ízre tehát semmi izgalmas, de nem is rossz. Az viszont nagyon tetszik, hogy a füst tényleg hűvös, semmi otromba nincs benne. A tegnapi szűrő csodásan tiszta volt, alig kellett a pipát tisztítani. OK, ilyen száraz dohánytól nem is vártam sok kondenzátumot és mocskot. Természetesen nem akarok elhamarkodottan véleményezni, ezért (nagy)csalódás nélkül fogom próbálni a csomag végéig. Ha egyszer elém kerül egy friss csomag, biztosan kipróbálom, mert a hűvös selymessége nagyon tetszik. És persze a jelenlegi dohányt is kipróbálom egy kis "nedvesítés" után. Az érzékeny Capitello pipából is kényelmesen tudtam szívni anélkül, hogy nagyon felhevítette volna. Na jó, egyszer-kétszer azért pihentetnem kellett, de más dohányhoz képest ez elhanyagolható volt.
A tömet utolsó harmadában kért egy újra gyújtást és sajnos 30-40 percnél nem tartott tovább tegnap sem. Ahogy látom ma sem.
A hölgyem még nem illatolta, ezért ilyen téren nem tudok nyilatkozni.
Most annyi, hogy nem tűnik íz szempontjából izgalmasnak, de érdemes vele foglalkozni.

fisherman76
fisherman76 képe
A látszat csal

Diszkréten elegáns csomagolásával szerényen megbújik a polcon,bár mégis újra meg újra magára vonzza a tekintetem.Nem is foglalkoznék vele,ha nem olvastam volna róla pár szót a pipaclub.eu-n.Ott azt írják,hogy eme termék receptjét mindössze 2 ember ismeri a gyártó cégnél.Családi vállalkozásról lévén szó ez nem is tűnik lehetetlennek,bár őszintén szólva:az információ-áramlás korában mit lehet titokban tartani 2012-ben?!Na de hagyjuk a legendákat,lássuk inkább a tényeket!
Gyömbérszínű,finom fügeillatú,az én ízlésemnek kissé túl fnomra vágott dohány üdvözöl bennünket az első találkozásnál.Nem hagyom ki a szellőztetést most sem,(pár óra)aztán rátömök karcsú kis világosbarna sétapipámra,melynek fémkarikája is emeli elegáns megjelenését.Remek égési tulajdonságokat tapasztalok,és némi csalódást érzek.Valahogy többet vártam első kóstolásra,de még másodikra is.A harmadik tömetnél aztán már teljesen ráhangolódtam az ízvilágára.(Valahogy így jártam a Sunday Fantasy-val is).Amint megtaláltam a kellő tempót,máris rá tudtam hangolódni az Erinmore kellemes, friss fügét idéző ízeire,amit remekül kiegészített egyfajta citrusos mediterrán gyümölcsösség.Valahogy olyan kellemes hangulatot áraszt,amit egy mediterrán stílusú kertben heverészve éreznék,a tengerpartot bámulva,hideg limonádét kortyolgatva.
Égése remek,én legalábbis nagyon jó időket pipáltam vele,szépen porrá is omlik a hamuja a végén.Illata a szobába belépve frissen sült zserbóra,vagy gyümölcstortára hajaz;attól függ mennyire szellős a tér,amelyben szívjuk.Itt jegyezném meg,hogy szokatlanul erős dohánnyal van dolgunk egy aromatikhoz képest.A tömet végére szépen el fogunk telni vele.Újragyújtásnál ez az érzés még hangsúlyosabbá válik.
Mindenkinek ajánlom tehát aki szereti a finom,gyümölcsös jellegű dohányokat,leginkább nappali,társasági szívnivalóként,ami osztatlan sikert fog aratni hölgyek körében is.Hideg tej,vagy gyümölcslé illik hozzá.Jó kóstolgatást!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés