banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Mac Baren 7 Seas Cherry Blend 40 g

Mac Baren 7 Seas Cherry Blend 40 g pipadohány: Arany Virginia, világosbarna Burley és csipetnyi Cavendish dohányok csodálatos szín és ízkeveréke, édeskés ízét az érett cseresznye adja.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
David89
David89 képe
Átlagos

Hát nem is tudom hogyan írjam le mit is gondolok.
Ez a dohány nem rossz de mégsem nyerte le a bizalmamat!
Illata nem rossz, állaga engem a cigaretta dohányokra emlékeztet. Elég száraz is volt az első tömés előtt is tehát nem szellőztettem. Tömni jól lehet, égése nekem még gyors is volt.
Az íze egyáltalán nem rossz de nem is felejthetetlen!
Számomra azért volt nagy csalódás, mert nagyon gyenge benne a cherry! A Cherry Ambrosia tény, hogy jobban sikerült! Na az igen. Az szuper! Én ezt a dohányt 1400 Ft-ért vettem a minap de az a meglátásom, hogy még 950 Ft-nál sem ér többet. Nem rossz de aki cherryt akar szívni az véletlenül se ezt vegye!
Csak azt nem tudom mit csináljak a maradékkal, mert hogy el nem szívom az biztos.

fisherman76
fisherman76 képe
Majdnem bejött...

...de aztán mégsem.Pedig ezúttal megfontoltan,kellő "ráhangolódás" után kóstoltam meg,de mégsem nyerte el tetszésemet.Vaníliás testvéréről írtam pár sort annak idején,aki olvasta tudja,hogy nem volt zökkenőmentes az ismerkedés:kellett pár hónap,mire békét kötöttünk egymással.
Nos ezúttal rutinosabban,lassan,öreg pipás módjára fogtam neki a kóstolásnak.(Szellőztetés,minimális morzsolgatás,szakszerű tömés,lassú tempó,stb.).És mégsem tett rám jó benyomást!A kezdeti kellemes,enyhe cseresznye íz jól összecseng az aláfestésnek szánt burley-vel és cavendish-sel.Egy darabig.Aztán kb. a tömet közepe táján a kesernyés burley egyre erőszakosabban kezd hallatni magáról,majd a végére szinte teljesen el is nyomja az egyébként sem túl markáns gyümölcsízt.Szabadban fogyasztva-fedeles pipából természetesen-ez a jelenség jóval hamarabb bekövetkezik.Mindez erősen emlékeztet a McLintock Black cherryjére,ami szintén nem lett a kedvencem.Az égési tulajdonságok egyébként igen jók,a kondenztermelődés közepes,a dohány füstje pedig kimondottan tetszetős,szinte hófehér.Illata hölgybarát,mint minden cseresznyés dohányé,erre legalább nem lehet panasz.
Összegzésképpen:aki nem szereti a túlízesített aromatik dohányokat,sőt mi több,inkább valami keserédes ízélményre vágyik,az ne habozzon,tegyen vele egy próbát!A kimondottan baráti ár is vonzó lehet,de én inkább adok pár százassal többet egy gyümölcsízben gazdagabb,édesebb dohányért,mint ezért a pipafűért.És még valami:a 7Seas-sorozat kék és arany csomagolású tagjait már nem fogom kipróbálni.Akkor sem,ha egyszer nálunk is kapható lesz.Bocs,de ez van.Jó füstölést!

Bolyky
Bolyky képe
dugi készletből

Nekem elnyerte a tetszésemet ez a dohány. Nekem nagyon tetszik, amikor egy dohány íz világot vált, és a keserűt amúgy is szeretem. Most jutottam hozzá ehhez a dohányhoz véletlenül (a nemzetiben a csajszi sokáig és több helyen is keresgette a dugi készleteket amit anno valakinek félre rakott egyszer – azért mondom, hogy nem kell megijedni amikor a polcon nincs pipa dohány, rá kell kérdezni nincs-e valakinek félre rakva valami készlet, nekem is amikor bementem, azt mondta hogy nincs más csak ami a polcon aztán valahogy mégis csak elő is került 4 különböző féle dohány). Visszatérve a dohányra, azok akik nem szeretik a keserű dohányt lehet, hogy javasolt kisseb pipa kazánú pipát használni, akkor hamarabb elfüstölhető a tömet és nem lesz olyan hosszú a keserű élmény. Én nem szellőztettem és morzsolgattam a dohányt tömés előtt, mert sem nem tűnt nedves jellegűnek és eléggé apróra vágott. Égése tökéletes, nem termel kondenzátumot mint ez elvárt a Mac Baren dohányoktól (nekem ez a tapasztalatom). Én ajánlom kipróbálásra másoknak is. Még venni fogok pár csomaggal, addig biztosan amíg a nemzetis csajszinak kitart a dugi készlete :)

Vackor
Vackor képe
Mac Baren 7 Seas Cherry Blend

Ismét egy remekül megfogalmazott leírás! Ez tényleg egy megosztó dohány, mert egy kicsivel több a burley a vártnál. No de valamivel fel kell itatni a cherry aromát :-D A Cherry Ambrosia jobban sikerült MacBarenéknek ;-)
Ám ha egy igazán nagy cherry élményre vágysz, érdemes Samuel Gawith-ét megkóstolni! http://www.smoke-king.co.uk/acatalog/black-cherry-samuel-gawith-pipe-tob...
Hát persze az ára... Ne is Angliából rendelj, ha rendelnél!!! Igaz, máshol sem "ócsófüst", de valamit valamiért. Egy Samuel Gawith-tel egyébként nem nagyon lőhet mellé az ember, hacsak nem az erejével. Van nekik néhány olyan dohányuk, amitől még a kemény gyerekek is fejreállnak, mint a jancsiszög!
Remélem Admin elnézi nekem, hogy nem a hazai választékból hoztam példát... ;-)

fisherman76
fisherman76 képe
Van még...

...amit kipróbálnék:Rasmussen Green,MacBaren Highland Mixture,MB Gold of Denmark,Sweet Vanilla Honey dew és még sorolhatnám.Rendelni nem szoktam,de egy ismerősöm lánya Németországban él és dolgozik,így néha tud hozni pár-itthon nem kapható-dohányt.Persze nem végtelen mennyiségben,és nem is mindig érkezik meg időben amit megrendel a német boltokban.Mert azért ott sem fenékig tejfel az élet(attól függetlenül,amit az átlag magyar elképzel).De azért én még írok pár kellemes termékről,amelyeket volt olyan kedves elhozni.Ja.és köszönet az elismerő szavakért!

Vackor
Vackor képe
Mac Baren 7 Seas Cherry Blend

A Sweet Vanilla Honeydew nekem is nagy kedvencem! A Rasmussen zöld is gyakori vendég. Ezek alighanem ízleni fognak neked is! Érdemes először fémdobozos kiszerelést venned (van 100 g-os fémdobozos kiszerelése is), s aztán már csak a 250 g-os zacskót, hiszen dobozod már van ;-)

fisherman76
fisherman76 képe
Jó tanácsok

Csak beszerezni nehéz az általad ajánlottakat.Mert hiába írkálom fel őket a kívánságlistára,ha nem tud venni a beszerző ember (jelen esetben lány).Meg kell rendelni a jobb darabokat,aztán vagy kap belőle a német trafikos,vagy nem.Eddig a fentebb írtakból nem(Rasmussen,Sweet vanilla).De a remény hal meg utoljára!

Vackor
Vackor képe
Mac Baren 7 Seas Cherry Blend

A www.pipaclub.hu oldalon találsz jó tippeket ;-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés