banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Mac Baren 7 Seas Regular Vanilla 40g

Mac Baren 7 Seas Regular Vanilla 40 g pipadohány: Arany Virginia, világosbarna Burley és a modern Cavandish dohányok keveréke, édeskés jellegét vanilia és némi csokoládé aroma adja.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Wulfgar
Wulfgar képe
Tettem egy próbát én is ezzel

Tettem egy próbát én is ezzel a dohánnyal, ódákat nem írnék róla, mások már részletesen és bölcsen jellemezték, csak néhány észrevételem lenne.
Nálam a nedvességnek nyoma sem volt, sőt vártam, hogy kiugrik belőle vagy két múmia :D Gyanítom nem nagyon pörög a nemzetibe.A cavendish dominál benne ami elég vastagra van vágva, ágakra ami koszorúkötésre is alkalmas.A vanilliás, csokis jegyeket nem nagyon éreztem benne, talán az első 2 tömésnél volt egy kis édeskés íze, de inkább natúr cavendishes dominanciával.Hiába szárazabb volt, a nagyobb darabok miatt több újragyújtást igényelt.A téraromája nagyon jó, feleségem szereti.
Összességében nem rossz, natúrabb dohány, de kellő cavendishes dózissal, belépő szint, előszoba lehet a natúrok felé, már csak az ára miatt is megér egy próbát.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Úgy ám!

A vaníliát én sem véltem felfedezni benne. De ettől még egy kellemes keveréknek tartom én is. A tasakba beleszimatolva, gyümölcsös illatokat éreztem.
Ja! Én is szoktam találni benne egy-két "szőlőkarót". :D

fisherman76
fisherman76 képe
Az év csalódása 2013

Igen,a cím nem csalás,nem ámítás!Kedvenc gyártóm első(és szívből remélem utolsó)olyan dohánya,mely nemcsak,hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,de egy alapos nikotinmérgezést is okozott!14 év után először esett meg e csúfság,nem is csoda,ha a maradék fél csomagot elajándékoztam.
Pedig szokványosan indult minden:vásárlás,kellemesnek ígérkező illat,szárítás,tömés,..azaz..Már a tömésnél éreztem,hogy némi odafigyelésre lesz szükség,mert vastagra és rövidre van vágva,szinte már "flake" módon,ami igen nehezen akart meggyulladni.Négy-öt próbálkozást követően kissé már mérgesen nekiestem,mint "tót az anyjának",melynek következtében a tömet végére olyan rosszul lettem,hogy muszáj volt lefeküdnöm pár percre!Mindez persze az én hibám volt,de érdekes módon jóval később,amikor normális,lassú tempóban szívtam,szintén erős telítettséget éreztem nikotinból úgy kb. a tömet felénél.Tehát,vagy latákiát megszégyenítően erős aromatikról beszélünk,vagy én vagyok rá allergiás.Versenydohány is volt állítólag pár éve valahol,mint az kiderült egy netes videóból(Vackor biztosan tudja az idejét,helyét),éppen ezért vagyok csalódott e pipafűvel kapcsolatban.Íze nem rossz egyébként:lehelletnyi vaníliával megspékelt csokoládé.A parazsat sem kell sokat piszkálni,a rendkívül kevés kondenz meg már szinte követelmény MacBaren-éktől.
Összességében nem lenne rossz dohány,de rám olyan rossz benyomást tett első blikkre,hogy azt később sem tudta jóvá tenni.A csomagoláson látható hajó pedig valószínűleg tengerészdohányra utal,csak nem vettem komolyan.Kíváncsi lennék,mások milyenre értékelik,így várom a beszámolókat!

fisherman76
fisherman76 képe
Második nekifutás

...ezúttal teljes sikerrel.Nem hagyott nyugodni a gondolat,hogy kedvenc márkám mindenki által kedvelt,sőt dícsért terméke megfutamított,így egy év elteltével újabb próbát tettem vele.Ezúttal megfontoltabban,komótosan füstölögve megmutatta Vackor által is említett értékeit,és hibáit.Íze és illata rendben van,de még hosszas szárítás után is túl sok kondenzátumot termel az általam elviselhetőnek tartott mennyiségnél.Épp ezért,valamint a korábbi rossz emlékeim miatt valószínűleg nem lesz egy csapásra a kedvenc dohányom,de hétköznapi hiánypótlónak megteszi.

Vackor
Vackor képe
MacBaren 7 Seas

No, ennek a hírnek örülök! Remélem lassan megkopik az első nekifutás rossz élménye és ahogy megismered, egyre inkább a kedves kalandok jönnek elő.
Mondom, nem egy szenzáció, de igazán jó kis csütörtök esti dohány ez!

Vackor
Vackor képe
Mac Baren 7 Seas Regular Vanilla

Fisherman értékelése - szokás szerint! - igazán kitűnő! Külön elismerést érdemel a napjainkban oly ritka önkritika, mellyel rámutat, a kapkodó hozzáállás is okozhatta elégedetlenségét a dohánnyal.
S valóban, alighanem az első élmény kellemetlen emléke okozhatta a későbbi tartózkodást, mert nem erős dohány. Ugyanakkor a szubjektivitás is fontos amikor egy dohányt értékelünk, a körülmények, a "körítés"!
Ennél a dohánynál érdemes ügyelni a szárításra, mert sok benne a cavendish! Talán ez okozhatta a kissé nehezebb begyújtást is? Jól előkészítve, odaadó, nem kapkodó pöfékeléssel igazán szívhezszóló élményekkel gazdagítja a pipást. A csokis, vaníliás ízek kissé likőrös felhanggal jelentkeznek a tömet első negyedében és csaknem végig kitartanak. Az igazán eltalált ízesítést jellemzi, hogy a Burley saját, kissé kesernyés íze csak halvány árnyalatként jelenik meg, s inkább csak a vége felé. A remek összhangnak köszönhetően, hajlamos az emberfia kissé mohón habzsolni és ennek lehet a következménye a nikotin túlzott bevitele. Némi tapasztalatot igényel, ez igaz, de nem kell professzionális magaslatokban gondolkodni! Az aromatik dohányok kedvelői számára kötelező darab!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés