banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Mac Baren Black Ambrosia 40g

Lágy Virginia és Burley dohányok keveréke, melyet hosszú időn keresztül Cavendish eljárással kezelnek. A második fermentáció során a dohány saját aroma anyagai és a nyelven kellemetlen ingert okozó anyagok leépülnek, és a dohány eléri a mély fekete színt. Egy lágy, bársonyos füstöt adó, édeskés karakterű dohány.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
vektor30
Igazi merengő dohány...

Nagyon jó dohány,érdemes egy pipát ráállítani.Tavaszi napfényhez,horgászathoz,versíráshoz,olvasáshoz,de udvarláshoz is kiváló/füstje hölgybarát/.Valóban édeskés íze van,aránylag jól tömhető és jól ég.Kezdőknek is ajánlom.Nekem bejött!

Oldpupika
Oldpupika képe
Soha többet

Sajnos original choice volt az első komoly dohányom(1000Ft feletti) Ezek után nagy lelkesedéssel vártam az ambrózia(úgyis mint istenek eledele) ízvilágát.
No, hát ez szerintem legfeljebb Mars érdeklődésére tarthat számot. Meglepett, milyen goromba dohány(kb. mint a blackgold, persze nem abban az íz-illatvilágban) Inkább jellegtelen, nem is tudnám mihez hasonlítani az ízét. De legalább erős, akinek az fontos. Rendesen megszédültem tőle elsőre. Így csak a Sherlock Holmes dohány lepett meg, mikor elpöffentettem egy tömetet a kukoricapipában szűrő nélkül.
Kerámiabetétes pipából szívtam leginkább, nem nevezném egy jól égő dohánynak, bár ahogy elnézem különféle időjárási-pára-hőmérsékleti viszonyok esetén más-más dohány esik jól.
Csomag kivégezve, többet nem lesz. Egy próbát azonban megért.

David89
David89 képe
Hát igen!

Valóban látom beigazolódni azt az állítást, hogy a pipás ízlése napszaktól, évszaktól és az adott személy hangulatától is függ. Félénken írom ide, nem tudom a nagy pipások mit szólnak hozzá, de én bizony vettem már több mint egy éve egy VAUEN Lord of the Rings Aragorn pipát. Nem azért mert hű-ha gyűrűk ura, hanem mert mint PIPA! tetszett meg.
Ráadásul vauen! A pipa minden részében tökéletes, öröm ránézni és használni, bár az is igaz hogy nagyon sokáig nem tudtam eldönteni mien dohány menjen benne. Az nyilvánvaló volt, hogy a kedvenceim közül valamelyik. Próbáltam mindegyiket csakhogy minden általam szívott pipafűnek van külön pipája is, amivel be lett járatva amiből a legfinomabb. Nem tudtam dönteni. A Sundays Fantasy halvány ízesitése ami nagyon kedvemre van eltűnt ebben a pipában. Ezt követően ezen pipám igen sokáig csak díszvolt.
Volt ideje kiszellőzni. : ) 2013-őszén úgy gondoltam a pokolba vele, azért is használom most már rendesen! Úgy döntöttem Mac Baren Black Ambrosiával járatom be ahogy kell. Hát nem bántam meg! A Vauen Duke 211-es pipámból szívom ezt a dohányt és imádom, de mostanában azon kapom magam hogyha Black Ambrisia akkor Aragorn pipa. Vagy csak a hosszú szárú pipa által okozott dohányzásélmény más nem tudom, de hosszú szárú pipából is finom. Talán mert hűvösebb. Szelídebb. Szellőztetni kell mert első tapintásra kicsit nedves. Nekem az égésével sincs bajom, mindig meggyulladt nem aludt ki, végigégett. Az újragyújtást ne erőltessük. A dohány íze elsőosztályú az ízesítése is végig érezhető! Aki nem érzi az várja meg míg elmúlik a náthája és kidugul az orra. Nekem inkább tavasszal és nyáron, kora este vagy kora hajnalban ízlik a legjobban. Nem társasági valóban egyedüllétet, figyelmet igényel. Gondolkodáshoz merengéshez való. Van is itthon 6-csomaggal belőle. Az italát nem találtam még meg, bár azt mondják, hogy tejet kell hozzá inni de az se mindig van kedvünkre. Nekem egyszer sem esett jól hozzá. Hideg gyümölcsös és alkoholos italokban kutakodom. (sör kilőve!!) Bár nem vagyunk egyformák, mindenki ízlése más és más de remélem minél többen kipróbálják. Őszintén ajánlom mindenkinek. Az tény hogy nekem nagyon bejött!

Gatto87
?

Tudja valaki, hogy honnan tudnék én is venni lord of the rings vauen pipát? Nekem a gandalf pipa tetszik.
Churchwarden vagy tv-pipának tökéletes.

fisherman76
fisherman76 képe
Mégis,csak pár szóban...

Na,mégiscsak itt egy pár sor erről a remek termékről,bár legutóbb rendesen felbosszantott!Azóta viszont fordult a kocka,eképpen:Úgy másfél éve azon bosszankodtam,hogy nem tudom rendesen meggyújtani,majd életben tartani a parazsat,ezáltal elvész az élvezet.Nos,örömmel jelentem,hogy pár napja végeztem egy egész csomaggal,melynek elfüstölése teljes sikerrel ment végbe!
Nem volt semmi ördöngősség a dologban,ha csak az nem,hogy szinte csontszárazra hagytam szikkadni,majd minden tömetet megmorzsolgattam kissé,mielőtt megtömtem közepes kazánterű Gianni pipámat.Könnyen gyulladt,könnyen égett,majd kellemesen kesernyés,kávéra hajazó ízekkel varázsolt el.Szinte semmi kondenz,porrá omló hamu,és megnyugvás zárta a pipálást:méltó tagja ez az Ambrosia-sorozatnak!Igaz,inkább azok fogják értékelni,akik nem nagyon szeretik(vagy csak unják)az édes dohányokat.Tejet,kávét,cappuccinót ajánlok mellé,meg némi türelmet,mert nagyon megéri kivárni amíg felfedi előttünk titkait!Jó ismerkedést kívánok!

fisherman76
fisherman76 képe
Én is

Épp tegnap vettem magam is egy adagot,pedig nem is beszéltünk össze a kapitánnyal!Egyébként pár éve próbálkoztam ezzel a rendkívül finom dohánnyal,ami felemás eredményt hozott.
Minden tekintetben kiváló áru(akárcsak az Ambrosia-sorozat többi tagja),ami valami ismeretlen oknál fogva nem akart sem meggyulladni,sem pedig rendesen égni!Rengeteget bosszankodtam miatta,pedig mindent bevetettem a siker érdekében:többféleképpen tömve,szárítva,szívva sem akart engedelmeskedni akaratomnak,ezért alig vártam,hogy elfogyjon az 50 gramm-os csomag.Éreztem pedig,hogy nagyon kellemes barátság lehetne ez,de nem ilyen feltételekkel!Így visszagondolva talán a nem megfelelő előkészítés lehetett a ludas,esetleg le kellett volna darálnom fogyasztás előtt,mert csak azt nem próbáltam!
Ezért,kedves pipatársak,juszt sem írok róla elemzést,de azért teszek még vele egy próbát,mert érzem(sőt,tudom),hogy kiváló áru van a birtokomban,amit nem fogok veszni hagyni,ha bele zöldülök is!Uff,beszéltem!

szomorcsog
Igen, töméskor le kéne

Igen, töméskor le kéne préselni, nem akar összeállni rendesen. Ízében viszont szerintem olyan, mint egy rossz nő, először finom és édes, de hamar elfogy az aromája és már semmi finomság nincs bennehanem olyan matrózos. Szűrős pipából viszont a nullához közelít az íze. :(

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
elfogyott?

Ez érdekes.
Itt Miskolcon kapható. Ma vettem egy csomaggal ebből a dohánykölteményből.

David89
David89 képe
Remek dohány!

Ez valóban remek füstölnivaló! Kedvenc pipafüveim között messze ez áll az első hejen. Imádom nemtudok betelni vele, de az is igaz, hogy mértékel nem eszetlenül csak ezt pöfékelem. Vauen-Duke 211 pipámat ezzel a dohányal járattam be. Mondanom se kell, hogy a pipa és a dohány között olyan harmónikus ízkarakter alakult ki ami semmi más eddig próbált dohányhoz nem hasonlítható. Amint elszívtam egy tömrtet már azon agyalok, hogy mikor lessz a következő randevu. A kiváló pipa és ez a remek dohány, olyan dohányzásélményt nyújtanak mely az én ízvilágomhoz a legközelebb áll.

cigihelyett
cigihelyett képe
Épp most

Éppen most pöfögöm ezt dohányt és az egyik kedvencem. Teljesen egyetértek David89-cel.Hatalmas élményt nyújt,nekem ez igazi "merengő" dohány lett. Ezt a dohányt szerintem mindenkinek ki kell próbálni,aki eddig nem találkozott vele.
Aki pedig nem igazán kedveli a cherry és egyéb ízesítésű dohányokat,annak szerintem mindennap lesz vele randevúja.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés