banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Peterson Irish Whiskey 50g pipadohány

Peterson Irish Whiskey 50g pipadohány
Peterson Irish Whiskey 50g pipadohány

Hagyományos Ír módon készült keverék. Válogatott Virginia, Thailand Burley és egy csepp Ír Whiskey.
Összetétel:
- Burley
- Kentucky
- Virginia
- Whisky

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
fisherman76
fisherman76 képe
Elég volt

Bizony,elég volt egy dobozzal elfüstölni belőle,és köszi szépen de nem kérek többet!A kellemes nyitóillat után kb.a tömet feléig semmi gond.Kellemes natúr ízek (whisky talán csak illatában érezhető),némi citrusos,virgás hatásokkal:igazi nyári füstölnivaló.Aztán lassan telítődni kezdek nikotinnal,sőt,mire észbe kapnék már meg is kaptam a napi adagomat-és hol van még a vége?Nagy kazánterű pipából kissé sok lesz a jóból,fóleg,ha valaki a nikotint csak szükséges rossznak,és nem a pipázás nélkülözhetetlen velejárójának tekinti.Én az első csoportot képviselem,így kissé túl kraftosnak érzem ezt a dohányt.Közepes kazánterűnél nagyobb pipát csak igazi vérprofiknak ajánlanék hozzá,kezdőknek is jobb,ha elkerülik.És még valami:újragyújtásoknál borzalmasan keserű,büdös igazi kapadohányra hajazó ízélményt produkál,ami szerfelett meglepő egy Peterson esetében!Szerencsére csak ritkán kell újraindítani,mert vágása és égése pont megfelelő.Kondenz kevés van,de részemről ez kevés a boldogsághoz.
Végszóként csak annyit,hogy számomra csalódás volt brutális ereje miatt,de az íze sem hozta a nevében szereplő nemes ital ízét.Natúr pipafűnek viszont jó lenne,kár,hogy sokkal jobbak is vannak ebben a kategóriában.Aki meg igazán jó whiskys dohányt szeretne az kóstolja meg a Malthouse 12 years nevű dohányt,nem fog csalódni.Jó füstölést!

Admin
Admin képe
Több évnyi Old Dublin után,

Több évnyi Old Dublin után, megleptem magam egy BigBen Mercury pipával és egy doboz Irish Whiskey-vel..
Még mikor ismerkedtem a pipázással kipróbáltam sokféle aromatikot, de hamar rájöttem, hogy én a natúr dohányízeket szeretem..! A dohányleírásoknál keresgéltem új célpont után (igazából kíváncsiság hajtott csak semmi más, hiszen az Old Dublin a kedvenc latakiás dohányom..) és ez tűnt a legérdekesebbnek..
Mikor kinyitottam a dobozt, nagyon finom illat csapott meg, nem az füstöltsajt szerű mint a lataknál, hanem inkább olyan édeskés dohány, engem talán csokoládéra de leginkább a Stanwell Melange-ra emlékeztet. Szerintem gyárilag a Peterson dohányok elég nedvesek, így szikkasztottam, egy adagot (mint később kiderült nem eleget :) és mintegy 2,5 óra alatt el is égett (közepes-nagy kazán + bejáratás miatt is). Érdekes kaland volt, az elején nagyon lágy, kiegyensúlyozott ízeket mutatott (persze ez nem releváns, még bőven érződik az új pipa ,,fa íze,,), a felénél járva már éreztem, hogy sokkal jobban ki kell majd szárítanom a doboz tartalmát, de ezen felül kellemes volt, a vége felé egy két nagyobb szippantásnál mutatta meg az igazi arcát. Valóban, ahogy a leírásoknál is olvastam, erős (de legalábbis nem gyenge) dohánnyal állunk szemben, ilyen téren hasonlít az OD-re, sőt még bizonyos komponenseinek is hasonló ízeit véltem felfedezni. A legvégére aztán mikor újra kellett gyújtani már csak egy tocsogó kis csomó volt az alján, gyújtás után karcos, és erős füstöt adott, meg is szédített, de még a bagolyhúsos részben is voltak élvezhető ízfoltok, hogy úgy mondjam.. A whiskey-t én nem tudtam beleképzelni egyik felhangjába sem, talán nem is ez a lényeg benne, talán csak azért kell, hogy összehozza az ízeit, nem tudom.
Végső soron ez egy nyers, nem szószos, dohány ízű dohány, tud erős is lenni, szerintem alaposan szikkasztva (és a pipa bejáratása után) sokat fog még változni az ízvilága, remélem előnyére. Az illata nagyon vonzó, a füstje nem olyan jellegzetes mint egy lataknál, jól ég, ha valaki olyan, nem is kell utángyújtogatni..
Részemről egyelőre egy 5 / 3,5- 4-es.

Forrás: 44219. adam
http://www.pipaclub.hu/pforum/index.php?tid=10

Ma ismét füstöltem egy jót, sokkal szikkadtabb tömettel, jobb is lett így, alakul-alakul! Az elején könnyed, lágy, semmi kirívó, a közepe felé átéltem némi égett-cukros, de finom, dobostorta cukormáz ízt, majd túllendülve egy szivarszerü epizódon, a végén némi citrusos-citromos lecsengéssel végzödött. Nem rossz..!

Forrás: 44220. adam
http://www.pipaclub.hu/pforum/index.php?tid=10

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés