banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Peterson Sherlock Holmes 50g pipadohány

Peterson Sherlock Holmes 50g pipadohány
Peterson Sherlock Holmes 50g pipadohány

1880-as recept alapján készül, Virginia és Burley dohányokból, amely a legfinomabb dohány Sherlock Holmes ideje óta. Virginia és Burley dohánylevelek keveréke édes karakteres ízzel, aromás illatú.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Megvan!

Amit érdemes tudni erről a remek kis keverékről, azt már Fisherman és Wulfgar barátaim elmondták. Én csak annyit tennék hozzá, hogy a második doboz felbontásakor rájöttem végre, mi az a nagyon finom illat, amit a dobozba szimatolva éreztem. A konzerv ananásznak van ilyen kellemes illata! :-)

gibzo
gibzo képe
Ilyen az én szerencsém...

...az enyémből azt kihagyták :)

Végigszimatoltuk a családdal, és meglepő módon, mindenkinek más jutott róla az eszébe :)

Kiváló dohány, megérdemel egy-két pipát :)

Wulfgar
Wulfgar képe
Nagyon kellemes keverék

Nagyon kellemes keverék tényleg kicsit narancsos jegyekkel de az a fajta ami beazonosíthatatlan ízvilággal rendelkezik, szimplán csak kellemes, selymes.
Erősen ajánlott a jobb életérzés kedvéért a Jeremy Brett féle Sherlock Holmes sorozat nézése közben.

fisherman76
fisherman76 képe
Hol ilyen,hol olyan.

Egyike azon ritka dohányoknak amelyeket nem sikerült egyértelműen pozitívra,vagy negatívra értékelnem.Egyszer ízlett,máskor alig vártam,hogy vége legyen!
Kellemesen enyhe,narancsos illat köszönt a doboz nyitásakor,valamint a Stanwell Melange-ra hasonlító világosbarna színvilág.Sok Burley és némi Virginia lesz az alap,tehát fokozott óvatosságra lesz szükség!Mindkettő hajlamos a gyors szívás következményeként hirtelen felforrósítani pipánkat.
Ennél jobb tanáccsal nem is szolgálhatnék gyújtás után sem:a kezdeti könnyed édesség után már a tömet első harmadánál egyre agresszívebben nyomul a Burley.Ez később(hacsak nem lassítunk jelentősen a tempón)már zavaróan keserű,rossz ízű tömetet fog eredményezni!Ezzel szemben,ha már rögtön az elején kis parázzsal,apró szippantásokkal,sok szünettel dolgozunk,nem érhet csalódás.A dohány íze kellően karakteres lesz,(de nem zavaróan)és az enyhe narancsos aroma is szépen kiegészíti az összhatást.Kondenzátum szinte alig van,de a dohány szerintem túlságosan vékonyra van vágva,ezért az első pár tömetet alig tudtam meggyújtani.Egyszerűen túltömtem meggyszínű Angelo-pipámat,tehát sokkal lazábbra kellett hagynom a megszokottnál.
Zárszóként két gondolat.Az első:nem kezdőknek való,tapasztalatot,türelmet,igen lassú technikát igénylő dohányról van szó.Meghálálja a törődést,ha kellő tisztelettel bánunk vele.Aki hétköznapi"gyors menetre"vágyik inkább mást válasszon!A másik:miért éppen Sherlock Holmes-ról kapta a nevét?Azt hittem valami jó kis latákiás szívnivalót kapok majd,ami kellően"angolos",de nem!Ki érti ezt?

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Köszönjük! :)

Köszönjük szépen a pontos és kimerítő elemzést, kedves Watson! :D

Laszlo943
6

Tisztelette erdeklődök,hogy Sherlock Holms ésIrish Oak pipadohányok,mikokorlessz kapható?Tisztelettel.Tóth László.

acee
Információ

Tisztel Hölgyem/Uram!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Peterson Sherlock Holmes illetve Old Dublin dohányok mikor lesznek elérhetőek Önöknél?!

Köszönöm!

Admin
Admin képe
Peterson dohányokból (is) hiány lesz

A hazai importőr ugyanis november 23-án megsemmisítette a készleteit. Tavasszal újra át kellene zárjegyezniük, és ősszel ismét. Ezért ők azt a hivatalos információt adták, hogy Petersonból lehet jövő novemberig nem is hoznak be.

Vannak azonban még olyan üzletek, ahol lehetnek elfekvő készletek, olyanok amiket tavaszig el is kell adniuk, mert ezt követően tőlük is elkobozza a NAV.

Azaz sajnáljuk, de cca. februárra nagyon-nagyon le fog csökkeni a Magyarországon elérhető pipadohány választék.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés