banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Jacht Club Black Cavandish 40g pipadohány

A legmagasabb minőségű, aranyszínű Virginia és aromás black Cavendish dohányokból készült kiváló minőségű keverék. Könnyen gyullad, jól szívható.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Damien
Damien képe
Ha már ennyien kivesézték,

Ha már ennyien kivesézték, szétboncolták és a végletekig kimerítették a témát, újat sajnos én sem tudok mondani. Minden szóról-szóra úgy igaz, ahogyan itt egyes pipatársak leírták. Csupán annyit fűznék még hozzá, hogy ezekben az ínséges időkben az okos ember bőven betáraz belőle. ;) Egy-két MacBaren, Mclintock, Exclusive, Ashton és Savinelli pipadohány mellé olykor-olykor ez is becsúszik... 3-4 csomaggal. :)

Wulfgar
Wulfgar képe
Igazából már mindent

Igazából már mindent megemlítettek róla, teljesen korrekt minőségű dohány egy doboz cigaretta áráért.
Kellemes, selymes íz és jó égési tulajdonságok.
Csak 40 g, nem fémdobozos, vannak benne kisebb méretű "faágak" de még mindig a miénk! :)

vektor30
Eddigi legjobb!

Kiválóan tömhető,jó égési tulajdonságokkal rendelkező,közepesen erős, dohány ez,kiváló ár-érték aránnyal.A legjobban, a hűvös késő tavaszi estéken, vacsora után,horgászat közben, vagy egy pohár száraz vörösbor társaságában mutatta meg igazi arcát.Számomra frissen a legkellemesebb füstölnivaló,viszont csontszárazon már nem annyira jön be.Egyértelműen a legjobb magyar dohány de kérem/!!!/...ez a pipafű megérdemelné a Mikszáth nevet!!!A külcsín nem tetszik!Nagyon sok külföldi dohányt is maga mögött hagy,és tajtékpipából is kiváló élményt nyújt számomra!Kezdőknek is bátran ajánlom!

fisherman76
fisherman76 képe
Elmondatott

Igen,már elmondatott minden a Jacht Club-ról,ami fontos volt,most pár szóban csak annyit jegyeznék meg,hogy számomra döbbenetes volt ennek a dohánynak a "kezelhetősége".Sajnos nem jut eszembe jobb kifejezés,mert oly mértékben könnyű életben tartani parazsát,olyan jól tömhető és egyáltalán annyira pozitív minden jellemzője,hogy sok külföldi termék megirigyelhetné!
Gyakori kérdés kezdők részéről:"Milyen dohánnyal lenne érdemes megtanulni az alapokat"?Hát kérem:ezzel!Emellett kiváló ár-érték aránnyal is rendelkezik,ami ugye nem utolsó szempont a mai világban.Szerintem ugyan elférne még némi fanyar Virginia az édes Cavendish mellett,de ez legyen a legnagyobb baj!Mellesleg kedvenc trafikom eladónője szerint az időnként hozzánk(Miskolc) átruccanó szlovák szomszédaink tucatszámra viszik,tehát valamit már ők is sejtenek!

fisherman76
fisherman76 képe
Két jacht találkozott

Bizony,a virgás keverés megtörtént,és nagyon is jót tett mindkét dohánynak!A partner pedig nem volt más,mint Dunhill Yacht klub,amely életem legdurvább nikotinmérgezését okozta,ráadásul aktívszenes szűrő használata mellett!Mielőtt bárki megvádolna,hogy túl gyorsan szívtam,vagy aznap biztosan a sokadik adag dohány tréfált meg,hát nem!Első tömet volt aznap,lassú,kényelmes pöfékelés mellett,mert annyira az egekig magasztalták erényeit különféle hazai és külföldi fórumokon,hogy fokozott óvatossággal kezdtem a füstölgésnek.Amit viszont elfelejtettek közölni,hogy a Dunhill Yacht klub brutális nikotintartalommal bír,és max.közepes kazánterű pipából érdemes kóstolni.Én a nagy kazánterű Stanwell pipámból úgy a tömet második harmadában járhattam,amikor feladtam,majd némi szédelgést és erős verejtékezést követően ordítva vezetni kezdtem a fehér kamiont.Feleségem nagyon jól mulatott ugyan,én meg a pokol fenekére kívántam azon kedves pipatársakat akik nem átallották "egészen enyhe",illetve "közepesen erős"jelzőkkel illetni eme pipafüvet.
Mindezen előzmények után három választásom maradt:csere,kuka,vagy bekeverem valamivel,ami ténylegesen enyhe,és kellően édes.Így a mi Jacht klubunk nyert.Szerencsére mindkét dohánynak jót tett a keverés:a külföldi fogyaszthatóvá szelídült,a miénk meg nem lett annyira émelygős.És itt a vége.

Oldpupika
Oldpupika képe
Oldpupika

Kezdő pipásként ezzel a dohánnyal indítottam, első örömök után kissé megviccelt a tudatlanságom. Nedves, párás idő miatt a zacskó végére nem adta azt az élményt mint elsőre(be is szereztem egy megfelelő méretű befőttes üveget).
Első szippantásra azzal az élménnyel nyitott amit vártam e számomra misztikus füst eszköztől. Nekem kicsit kevesebb cavandish lenne ideális, észre is vettem, hogy egyre sötétedik a keverék, az öntudatlan válogatás eredményeként.
Azt hiszem nyugodtan kinevezhetem első számú dohányomnak. A melegedésre valóban vigyázni kell, itt olvastam, és tényleg éreztem is a savanyúbb ízt, kicsit erősebben kellett szívni a nedvesedés miatt, és máris hibáztam.
Kis kazánterű pipában morzsolgatni kell, sajnos nekem az lett bejáratva rá.
Valaki esetleg tudja mióta gyártják? Létezik, hogy ez volt Édesapám dohánya?

Dugipipa
Lehet az olcsó is jó!

Egy nagyon kellemes ízű, kezdőknek sem túl erős, könnyen parázsban tartható magyar (!) pipadohány.
Bátran ajánlom hozzá a balzafa szűrőt, de szerintem szűrő nélküli pipából is nagy élmény lehet!

Ki ne hagyd!

(ennyiért meg pláne!) ;O)

baskiria
Nem rossz

Egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy az ára alapján számítani lehetne rá. Az ízesítése minimális, a vágása lehetne kisebb de még tömhető. Kis szárítás után jól ég, nem csinál sok kondenzátumot. Ha túlmelegszik hajlamos csípni és savanykás íze lesz, szóval csak óvatosan. Nekem bejött mindennapi dohánynak, főleg ha rotációban van hozzá egy-két erpsebben aromás egyéb is.

Vackor
Vackor képe
Még jobb

Valóban az egyik legkellemesebb magyar pipadohány. Sok nevesebb dohánnyal is felveszi a versenyt. Mindennapi dohánynak kiváló, főként délutánra. Én egy kis kékfrankost szoktam hozzá kiutalni magamnak. Kitűnően kiemelik egymás karakterét!
De azért külün-külön is szeretem őket :-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés