banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Take it Easy 50g pipadohány

Egy Cavendish és Virginia dohányok keveréke finom szeder, egzotikus maracuja és lágy kókusz aroma összhangjával. Lágy, csodálatosan aromás és kellemes illatot áraszt a térben.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Wunder Baum! :-D

Hála Fisherman barátomnak, alkalmam nyílt próbát tenni ezzel a keverékkel is.
A dohány állaga és vágása megfelelő. Különösebb morzsolgatást, vagy szárítgatást nem igényel. Jól tömhető és az égési tulajdonságai is rendben vannak. Bagolyhús nincs és a kondenz is minimális.
Ha meggyújtás előtt megszimatoljuk, elég határozott kókuszillata van. Majdnem olyan, mint amikor az ember beül egy taxiba, amiben ott fityeg egy, a fent említett autóillatosítók közül. :-)
Pöfékelés közben, a szederrel és a maracujával nem igazán találkoztam... Illetve, a maracuja lehet, hogy ott volt... Mivel azonban még nem volt szerencsém ezt a gyümölcsöt megkóstolni, így lehet, hogy csak nem vettem észre... :-D
Aki hozzá tud jutni, próbálja ki! Egyáltalán nem rossz!

fisherman76
fisherman76 képe
Horgászok öröme

Régóta szerettem volna kipróbálni,és-miután külföldről megrendeltem-végre sikerült is.Botcsinálta horgászként eleve szimpatikus volt a dobozon látható grafika,és a felsorolt ízek is kóstolásra csábítottak.Nem is okoztak csalódást,mert nagyon jól eltalált arányokkal társították egymáshoz őket.
Már a doboz nyitásakor is feltűnik a diszkrét visszafogottság:nem taglóz le azonnal mint oly sok társa,melyeknél elkövetik a túlízesítés klasszikus hibáját!(Főként Planta-termékeket értek ez alatt).A tömet elején a kókusz és a szeder,a második félidőben a maracuja lesz egyre hangsúlyosabb.Mindvégig megőrzi ízeit,nem fárad ki a tömet,ami megint csak erényként említhetek.Szellőztetni mindig szoktam egy keveset rágyújtás előtt:meggyőződésem,hogy az aromatikoknak csak hasznára válik pár perc levegőzés(ami nem azonos a szárítással)!Kis morzsolgatás sem árt,az égéssel sincs gond.Kondenz közepes adagban termelődik,a szép fehér hamu meg már szinte kötelező.És még valami:ellentétben a neten olvasható sok fanyalgással,miszerint "túl súlyos,túl erős"dohány a Take it easy,nekem egyáltalán nem tűnt annak.Inkább csak közepesen erősnek titulálnám,úgyhogy nem fogunk tőle nikotinmérgezést kapni.
Végszóként csak annyit,bár nálunk természetesen nem kapható,de mindenképpen megér egy próbát,már csak az ízesítés nem hétköznapi mivolta miatt is.(Végre nem cherry,vagy vanília)!Egyébként jómagam egy Karl Erik freehand pipából,9mm-es aktívszenes filterrel szívtam,de kipróbálom majd balsa filterrel is,úgy biztosan intenzívebb lesz...Folyt.köv...

fisherman76
fisherman76 képe
Folytatása következik

Ahogy ígértem megkóstoltam balsa filterrel ellátott pipából is (Savinelli Dry System),és-ahogy az várható volt-sokkal intenzívebb ízélményt nyújtott,mint aktívszenes szűrővel.És nikotinból is jóval több jött át,ami ismét meggyőzött arról,hogy a balsa filtert nem nekem találták ki...Ízlések és pofonok különbözőek ugyan,attól még jó kis dohány marad a Take it Easy (vagy újabban Take a Time),amit bátran ajánlok minden aromatik-rajongó szíves figyelmébe.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés