banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Elysée Marc de Champagne 50g

Pompás aranysárga Virginia és fekete Cavendish megfelefő aránya adja ezt a rendkívül lágy keveréket. Aromáját a tejszínes szarvasgomba egy csipetnyi Marc de Champagne teszi teljessé a dohányzás élményét.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
fisherman76
fisherman76 képe
Köszi

Ezúton is köszönöm a meglepetés ajándékot,egyálétalán nem számítottam rá!

fisherman76
fisherman76 képe
Ízlés dolga

Nos,pár évvel a Borkum hasonló ízvilágú rettenete után nemrégiben (pár hónapja) sikerült Sparrow barátom jóvoltából hozzájutnom pár tömetnyi kóstolöhoz.Ő ugyan nagyon kedveli,és Vackor mester is írt róla egy remek elemzést,melyben méltatja e dohány erényeit,én mégis némi fenntartással gyújtottam rá fedeles Oldenkott Extra pipámból.Mint kiderült,feleslegesn aggódtam:ez egy nagyon jó kis dohány!Hasonlít kicsit a magyar Black Gold-ra (az orientalt kivéve),megspékelve a kellemesen savanykás,pezsgőt idéző mellékízzel.Szarvasgombát még mindig nem ettem,de erről már inkább el tudom képzelni az ízét,mint a Borkumnál.Remekül ég,egyaránt ízlett szabadban és zárt térben.Egyedül a kondezátumot találtam soknak,de ezért van a filter kitalálva.Talán vennék is belőle,ha valaha is eljutna kis hazánk trafikjainak polcaira.Szűrőtlen,ill.balsa szűrős pipákból nem kóstoltam,de az aktívszenesben szépen adta magát.Ha valaki hozzájut tegyen vele egy próbát!

Vackor
Vackor képe
Váratlan fordulat

Nagy várakozással tekintettem a tömet elébe. Lássuk be, pezsgős ( http://www.christian-clement-champagne.de/?c=marc_de_champagne ) dohány, tejszínes szarvasgombával... Legalábbis érdekes.
Egy baráti, pipás összejövetelen téptem fel. Körbeadtam, s a vélemények többsége a kellemes illat mellett voksolt, ám akadt "olyan semmilyen" is. Ketten gyújtottunk rá - bő három sörnyi szárítás után - és kifejezetten teszt jelleggel szívtuk. Szép, megragadó látvány a mézszín virginia és a sötét, dióbarna cavendish, közepes vágata a könnyű tömést segíti, mi több egyenesen csábít a gyors tömésre. Hibát követnénk el vele! Mindketten egyetértettünk abban, hogy vagy egy kicsit lazára kell tömni, vagy többet kell lazítani az átlagnál. Ismét lándzsát törtem az air pocket (légrés) tömés mellett és ezt fenn is tartom. Ezt a dohányt igényesen, precízen kell tömni, ezért kezdőknek csak némi óvatossággal ajánlanám. Egyetértettünk abban, hogy kár volt sört inni előtte, mert sör nem jó - kifejezetten nem jó! - hozzá. Talán ezért is pontoztuk le valami rettenetesen e teszt alkalmával. Ugyanakkor később, egy friss cirfandlival ( http://pecsicirfandli.blogspot.hu ) kedves barátom, Pöppl Laci pincéjéből ( http://aszokfa.lapunk.hu/?modul=galeria&a=27068 ), karakteresen más volt. Finom, krémes füstje meglepő ízkombinációkat rejtett magában és ezek a zamatok a cirfandli fűszeres árnyalataival aláfestve nagyon kellemes élményt nyújtottak. A kalandon felbuzdulva a következő alkalommal pezsgőt kóstoltam mellé, Törley Talismant, de érdekes módon nem jelentett minőségi ugrást.
Mivel egy mérés nem mérés, a cirfandlival többször is szívtam azóta, s kipróbáltam badacsonyi szürkebaráttal, csopaki rilzinggel és szekszárdi traminival is. Vörösborok közül szekszárdi bikavért és cabernet sauvignont próbáltam hozzá, de azt kell mondanom, nem való mellé. Legjobban a cirfandlival ízlett, s a szekszárdi tramini is kiváló ital hozzá. Nem elegendő az édeskés zamat - s az édesség mindjárt ki is zárja a vörösborokat, mert a vörösbor nem édes! Ami édes, az nem vörösbor! - kell egy fűszeres jelleg is, amit elsősorban a cirfandli és a tramini kínálnak. Meggyőződésem, hogy ezt a dohányt eleve úgy komponálták, hogy társas, boros összejövetelek közösségteremtő alkotórésze legyen. Magányosan szíva sem rossz, de igazi erényeit bor és beszélgetés közben csillantja fel. Igazi stílusa egy szőlőlugas, vagy egy présház előtere. No meg egy-két jó cimbora, akivel boldogan kritizálhatjuk a bármikori kormányt meg a nőket ;-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés