banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Black Gold 40g pipadohány

Black Gold pipadohány 40g-os kiszerelésben. Pácolással készített aranysárga Virginia és fekete Cavendish dohányokból. Jellegzetesen férfias ízű, közepes erősségű pipadohány, amely a legmagasabb igényeket is kielégíti.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
KaGa
Black Gold

Tanácsot szeretnék kérni ezzel a dohánnyal kapcsolatban. Lassan egy csomag elfüstölése után sem sikerült kiismernem. A bontatlan csomagolásban sem tűnik nedvesnek a dohány, de hosszabb-rövidebb szellőztetés után és több tömési módszer alkalmazása után is sokszor kialszik a pipában. Bármilyen tapasztalatot megköszönök. Üdv!

vektor30
A mindennapok dohánya...

Első komolyabb Szabó Extra Briar pipámat ezzel a dohánnyal "törtem be",és nem csalódtam.Eleinte nem égett rendesen többször meg kellett gyújtani de aztán 5-6 alkalom után minden rendeben ment.

Amikor a csomagot kibontottam csodálatos illat ütötte meg az orromat amely mintha egy kicsit fügére emlékeztetne.
Könnyen tömhető,szép kék füstje van ízében kellemes, nem tolakodó nem bódító aromája inkább natúr dohányízű/egy kicsi fügével/ de ez a jó benne.A vége felé már azért "matrózos",szépen szürke hamuvá ég nem marad bagolyhús úgy mint pl. Stanwell-nél tapasztaltam.Olyan kezdőknek ajánlanám akik szeretnének enyhén aromás,de férfias, közepes erősségű dohánnyal kezdeni, viszont javaslom a közepes kazánméretet.
Késő ősztől kora tavaszig,leginkább az esti órákban száraz vörösborral,teával,kávéval mutatta meg igazi arcát.A hűvös nyári estéken vacsora után is nagyon jó élményt nyújtott számomra.
A mindennapok dohánya,nagyon jó áron...

Ezek után biztosan a Jacht Club-ot is ki fogom próbálni.

Gatto87
PFUUUU!

Pipatársak elnézést a nyers kifejezésért a tömet vége felé öklendeznem kellett! Az íz+nikotin hát kis hilyán viszont láttam a bakonyi sertésbordát mit ebédre ettem. Siralmas! Szomorú hogy mi ennél nem tudunk jobbat. Tessék csak más dohányok után nézelődni. A Black Gold Special-ról meg ne is beszéljünk! Ha van olyan akinek ez a jó dohány akkor nem tudom mi a rossz. Talán a CORVINA?
És mi a jó a TILBURY? Ezek után nem merem kipróbálni a YACHT CLUB-ot. Vagy szerintetek kipróbáljam? Nagyon szeretném megpróbálni, hogy az mien, de ezek után sajnálom rá a pénzt. Jobb mint ez?

Oldpupika
Oldpupika képe
Jacht club

Nem tudni mióta pipázik. Jacht a kedvenc hétköznapi dohányom(legjobb pipám arra van bejáratva... meg a legolcsóbb hétköznapi kis pipám is). Gondosan kell tömni, szívni, számomra mindig élmény egy tökéletes pipát elszippantani belőle. Ha kapkodva, nem odafigyelve áll hozzá, akkor egy vad, erős-csípős dohányt fog próbálni. Ellenkező esetben pedig egy kellemes, karakteres ízvilággal fog szembesülni. Inkább újragyújtani, mint szippogatni javallott. Ha nem igazán sikerül a tömés, vagy lassan szívom, inkább hagyom kialudni, és újragyújtom. Szippogatásra is megvadul, akár a túl gyors szívásra. A mottó, ahogy édesapám mondogatta: csak szépen, lassan, nyugodtan, mint az őrültek. Kicsi kazánterű pipával nehezebb uralni a hőfokát(nekem)
Gyújtani inkább gyufával.
Black goldot még nem próbáltam, rajt a bakancslistán.

David89
David89 képe
Fordult a kocka

Kedves pipatársak. Most megint oly dolog történt velem amire nem lelek választ! Pár héttel ez előtt még rossz véleménnyel voltam erről a termékről. A Black Gold Special-ról azóta sem változott a véleményem. Ég és föld a kettő. De a sima Black Gold hát megtörtént a csoda, egyre jobban ízlik. Mi történt, hogy most így egymásra találtunk másfél év után! Hát ez a dohány nem hogy nem jó, hanem nagyon jó. Tényleg nincs túl aromásítva, karakteres tiszta dohányíz. Ami nagyon tetszik benne az ha férreteszem tíz-tizenöt percre, újra rágyújtás után, semmi ormótlan goromba íze nincs. Másfél éve még az égésével voltak problémáim mindig kialudt, erősnek csípősnek éreztem füstjét benne semmi különlegességgel. Akkoriban tényleg éreztem benne a füge ízét! De most sehol sem lelem. Nem baj. Úgy megízlett hogy be is szereztem jó pár csomaggal. Olcsó jó kis magyar dohány! A végén még veszek valami igényes pipát ennek a dohányomnak is. A hosszú szárú briar és a cseréppipámból különösen szeretem, fogyasztani. Ezek után ha látok valahol Jacht clubbot ki is próbálom haladéktalanul.

Benya
Az első komoly találkozás

Bár még nem sok dohányt kóstoltam, mivel kezdő pipás vagyok, de több évnyi cigigéz után most váltottam pipázásra. Éppen ezért nincs sok összehasonlítási alapom, viszont meglepett ez a dohány. Olyan dohány kerestem, ami nem bódít semmiféle negédes aromával, de mégis jellegzetes íze van. Kellemes dohányízű dohányt kerestem, és megtaláltam, ráadásul nagyon jó áron. Bár az égésével akadnak problémáim, minden bizonnyal ezek csupán a kezdeti nehézségek folyománya.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ezt rendesen eltalálták!

Én anno ezzel a dohánnyal kezdtem a pipás pályafutásom.
Egyáltalán nem bántam meg. Mai napig nagyon szeretem.
Ajánlani tudom mindenkinek!

fisherman76
fisherman76 képe
Arany középút

Midazoknak ajánlom,akik már nem számítanak kezdőnek és szeretnének valami kevésbé émelygős,karakteresebb dohányt a kezdeti"szoktató-tanuló"ízek után,mint a cherry,vagy a vanília.A Black Gold ugyanis sikeresen párosítja a(szerintem fügére hajazó)édességet a dohány eredeti ízével,így egy nagyon is élvezhető keveréket kapunk rendkívül baráti áron,ráadásul magyar gyártótól.
Égési tulajdonságai nagyon jók,vágása is megfelelő. Tömni is könnyű,bár kis kazánterű pipába csak némi morzsolgatás után tuszkolnám könnyedén.Újragyújtani ritkán kell,piszkálgatni sem nagyon.Füstje szép kékes színű,illata markáns,de egyáltalán nem kellemetlen.Fekete,homokfúvott fejű,nagy kazánterű Szabó-versenypipából pöfékelem nagy megelégedéssel leginkább hétköznapokon.
Zárszóként tehát:itt van nekünk egy rendkívül megnyerő árú,kellemesen egyszerű magyar füstölnivaló amellyel nem vallunk szégyent társaságban sem,bár nemzetközi versenyekre azért nem neveznék vele.Bár láthatunk a boltok polcain sokkal rosszabb dohányokat "nagy nevű külföldi" gyártóktól nem egyet!Próbálja ki inkább,aki kedvet kapott hozzá!Jó füstölést!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés