banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

[Oktatóvideó Szabó pipagyár-mesegyár számára] A száraz briar REPED!

5 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Admin
Admin képe
[Oktatóvideó Szabó pipagyár-mesegyár számára] A száraz briar REPED!
Lambériát, bútorfát, stb.. valóban szárítják -pl hogy ne vetemedjen – ám mindezzel PONT ELLENTÉTESEN a pipa alapanyagát a briar gyökeret felfőzni szükséges, máskülönben REPED!

Ezek a Szabó pipagyáras bejelentések tehát BUTASÁGOK (csak azt bizonyítják, hogy még életükben egyszer SEM esztergáltak briar kockát.. máskülönben tudnák)


Mert a valóság, egy létező "pipagyár" így csinálja (sőt, az összes pipagyár így csinálja :)) )
Vendég
"Nem szárítják mert reped"

"Nem szárítják mert reped" ja:

https://www.facebook.com/Savinelli1876/videos/vb.174470725910328/5828889...

Admin
Admin képe
jaj te lány..

Szabónak ilyen un "fahevítéses" IPPC FAO-015 szerinti kamrája van, és annak a fotójával is montázsoltátok össze a kamubriar képeket.
Ezen fahevítőnek a szabályzása pedig egészen pontosan magyar nyelven itt olvasható: http://www.fagosz.hu/fataj/fahevites/index.phtml

A Savinellis videó meg ugyanazt mutatja amit a görög is, persze ha értenél vagy a témához vagy legalább olaszul. Amit itt a Savinellisnél látsz, azt a görög zsákvászonnal való takargatással csinálta.
Egy élő fa normális viztartalma 80%. Légszáraznak 40% alatt mondják. Ha csak kiteszed valahova a kivágott fát, akkor évente 15%-ot fog veszteni természetes okokból is a nedvességtartalmából, ezt a 3 évet lehet fahevítéssel lerövidíteni. A ti kamrátok erre való, de a pipának meg PONT ez az eljárás NEM jó, de ti mégis egy ilyen feladatra alkalmas kamrával fotóztátok össze..

Szóval a lényeg: Egyik sem olyan "kontár", hogy a briart fahevítené, a Savinelli se (csak nem érted mit látsz)

Amúgy a téma még eléggé nem ciki?

--
Női nyelven: konyhában sütni vagy főzni (párolni) témakör
Neked hőlégkeveréses grillsütőd van, ám ha én rizst akarok enni?

Admin
Admin képe
facebook termés:
VZsA: .. ez a kőrösi műhely nem ilyen. éppen ez a jó benne. saját technológia, nem általános másolás.
GSz:Nem akarok túlságosan belefolyni a dologban, de úgy fest, hogy a Pipagyár által felrakott képek Pipabolt állításait támasztják alá. Amit látunk: "elkezdtük a pipa-alapanyagok szárítását" képen szinte semmi nem látszik egy halom faanyagon és egy valamilyen épületen kívül. A következő kép: "Szàrìtás után a faanyagokat és a Bruyereket különböző formájú-dizàjnra kèszìtjük" Elég sok köztes folyamat hiányzik, amiről nem készült kép. Pont azok a képek hiányoznak, amiket itt sokan hiányolnak. Hol van az, hogy készítjük? Egy nagy halom különböző! formájú félkész pipa egy rakáson. És ha szemem nem csal, egyiken-másikon még hibák is vannak. Én az gondolnám, a feldolgozás eme szakaszában, a különböző típusok már szét vannak választva, nem "ömlesztve" készülnek. Gondoljuk el, mennyivel tisztább lenne a kép, ha látnánk a gyár dolgozóit munka közben (akik pl. ott voltak a névnapi képen is), és boldogan készítik a dizájnokat. Nagyolnak, fúrnak, csiszolnak. 1-2 képet elkészíteni nem lenne nagy dolog. Egyébként én úgy értelmeztem, hogy a videoban látható előkészítésre nincs mindenhol szükség, mert az előkészített briar-anyagot veszik meg a nagy gyártók is.
PipaBolt:valóban (nem rossz a szeme) a reklámfotón a közeli pipákat még beforgatták a megfelelő szögbe, de a távolabbiakra már picit sem figyeltek.. azok ilyenek: GSz: ha ezek a promo-képek, az nem vet túl jó fényt a gyárra(?)
PipaBolt: a "szárítás" bejelentése az igazán nagy baj, mert ha tényleg szárítaná, azzal már a kockából selejtet csinálna.. (ebből pedig tudható, hogy még elméletben sem tudja, hogyan kéne csinálnia..)
fenti hsz mondja jól: "saját technológia"
TN: Láttam én már méregdrága selejtet is polcon, elvolt fúrva a szár és a tűztér találkozása...
Pipabolt: Azt (véletlen) elronthatták, ezt pedig (direkt) ócskából csinálják. Ha nem érezhető a különbség, akkor sajnáljuk..
TN:Igaz, de hogy ment át a minőség ellenőrzésen?
Pipabolt: Úgy, hogy eleve boldog (=azaz pipás!) embereket ez a kérdés egyáltalán nem érdekel. Boldog ember ugyanis NEM hibát keres egy pipán, hanem egyszerűen csak élvezi az életet.
Pl felül van fúrva?
És? A dohány minden kazánban tökéletesen elég. Egy felülfúrt pipa esetén max a végén elpocsékolunk annyi dohányt amennyi aztán a kisujjunk körme alá befér – nade egy pipás eleve addig pipázik amíg élvezi.. és ha már nincsen kedve hozzá akkor úgyis kiüti. Hát az a max 0,02-0,05 gramm dohány (max 5-10Ft) nem mindegy? Érdekel valakit?
És ki az akit az a komoly 10 Ft érdekel?
És akit már az az 10 Ft is földhöz vág az minek is pipázik?

Szóval Magyarország pipás szemmel nézve is Meseország lett. Hisz nálunk sokan eleve nem boldogok, ám azt hiszik ha pipáznak akkor olyanok lehetnek mint azok az irigyelt füstöt eregető békés, nyugodt, elégedett „napközisek”. Ezért hát nálunk tényleg sokan csak majmolják a pipázást, közben pedig a lehetetlen, azaz „a tökéletes pipát” kergetik. Úgy gondolják ha egyszer megszerzik a „pipákpipáját”, máris elérték magát a nagy betűs „Boldogságot”, pedig a valóságban csak egy értelmetlen vágyálom után rohangásztak.
Aki tehát úgy hiszi ha tárgyat szerez és attól lesz boldog az NE pipázzon, igazi pipát NE is vásároljon!

Szabó Balázs „mesegyára” számukra gyárt az igazi (azaz értsd: a tényleg tuti selejtből) „hibátlan” valamiket (hát pipának azért nem nevezném) Szép álmokat, csodás meséket. Szabó ugyanis tényleg nem tud más alapanyaghoz hozzájutni, mint amiket valakik korábban már a szemétbe dobtak, ám ránézésre azokat nagyon szépen kigitteli – azaz a mese amit Szabó árusít végülis tökéletes.
Tökéletes de csak azoknak, akik élvezni még véletlen sem tudják az életet, tehát csak azoknak akiknek amúgy is csak filléres érzésre, talmi zsibbasztásra van szükségük.

Szabóék mesegyára tehát NEM igazi pipásoknak készít, hanem köztünk élő nagyon szerencsétlen sorsú, lecsúszott, megkeseredett álomkergetőknek.. ám ez a történet is pontosan ettől lesz szép, és ettől lesz aztán olyan „igazi magyar” is.

Szóval vagy eleve jól élsz, elégedett vagy önmagaddal, mondhatjuk akár úgy is „boldog vagy”, és akkor sok pénzért ígyis-úgyis veszel magadnak igazi pipát, amiken aztán bizony lesznek hibák, merthogy azt senki sem takargatta el előled (sőt az igazi márkák azokat egyre kevésbé takargatják el!) de minő meglepő mert te még azokat is élvezni, szeretni fogod (ahogy pl egy csinos nőn még a szeplőjét is szereted) - vagy pedig másik lehetőségként kínodban veszel egy guminőt, azaz ócska selejtből készített filléres álmot.

Álmot arról, hogy te máris olyan vagy mint azok az igazi boldog pipások..
gszecs
A Pipagyár cáfolhatatlan

A Pipagyár cáfolhatatlan bizonyítékát adta, hogy a Szabó pipák saját műhelyből kerülnek ki, és több évszázados hagyományokat követve készülnek.
Íme a bizonyíték:
https://www.facebook.com/pipagyar/photos/a.1406081949638399.1073741828.1...

És ezzel lezárta az ellen indult lejárató kampányt is, eloszlatva minden kétséget...

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés