banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Pipa polírozás, avagy Dremelkedjünk II

1 post / 0 new
Oldpupika
Oldpupika képe
Pipa polírozás, avagy Dremelkedjünk II

Van ugye ez a bűvös szópár: karnauba viasz.
Régóta birizgálta a fantáziám, találni nem sikerült, míg egyszer megakadt a szemem naturkozmetika hirdetésben 100% tisztaságú viasz pehely vagy (lemeze, nem emlékszem) félve rendeltem 100grammot.
Innen kezdődik a történet:
Megérkezett a duci levél, fura sárgás lemezkék, kemény, ridegen törő fajta. Eddig nem rossz. Ám ezt a chipset nem tudom használni, gondoltam kontakt grillen megolvasztom, egy frissen ürült sunday fantasy fémdobozban. Hát... épp hogy megolvadt a tíz fokos garázsban, kicsit rá kellett csuknom a tetőt, hogy teljesen elolvadjon a kb 40gr viasz.
Ezt jobb híján: vízbe tett műanyag kávés pohárba öntöttem. Nagy meglepetésemre sűrű pattogás közepette keményedett, rengeteg töréssel. Eredeti méret negyede maradt a törött részek eltávolítása után. Ez is sokáig elég lesz, törek ment vissza a dobozba.
Először ami nem jött be: rongykorong gyakorlatilag használhatatlan. Semmi értelme pénzt adni érte. Ha van otthon kínlódni lehet, de nem frankó.
Ami bevált: Dremel klón kb 20-25% os fordulatszámon simán felnyalja a kétcentis filckorongra a viaszt. A pipára felhordásnál viszont meg kell találni az optimális fordulatot. ha túl hevül a viasz, ragyás csíkos lesz, alacsonynál meg nem keni fel rendesen. Megfelelő fordulaton enyhén csíkos viszonylag egyenletes felhordást érünk el.
Ezt én egy ritka varrású 15cm-es pamutkoronggal(nem az igazi, de használható) fix sebességű fúrógéppel a nyomóerő változtatásával fényeztem, meglepően jó eredménnyel.
Kicsit erősebben nyomva megmelegszik annira a viasz, hogy egyenletes lesz a bevonat, majd kisebb nyomóerővel hűtés, fényesítés következik. Kedvenc tesztpipám klasszsokkal szebb lett. gyári matt szabó pipám viszon elsőre nem lett sokkal fényesebb, de a rajzolata kontrasztosabbá vált. Szerintem féltettem, és kevés lett a viasz.
Nem igazán tudom jellemezni a viasz illatát nyersen, de a dohánydobozból olyan finom aromát vett magába, hogy illatozik a pipa.
Próbaként felmelegítettem annyira a pipát, hogy ne bírjam megfogni, viasz nem folyt meg, nem fényesedett. Tapogatás helyén
nem mattult meg. Jóféle cucc. szeretem.
Tehát ha valaki viaszt olvaszt, csakis kedvenc fémdobozos dohányának frissen ürült dobozában tegye.

BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés