banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Nem hétköznapi történet

11 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
fisherman76
fisherman76 képe
Nem hétköznapi történet

Történt pedig augusztus utolsó hetében,hogy -immár másodízben-dohányt rendeltem a Hacico.de weboldalról,Sparrow barátommal közösen.A webshop egyébként jobb árakkal és olcsóbb szállítással működik mint a nagy DanPipe,bár áruválasztéka némileg szerényebb.Mivel már első alkalommal is gyorsan,pontosan szállítottak (némi ajándék dohánnyal megfejelve a rendelést),hát nem volt kérdéses,hogy honnan is rendeljünk legközelebb.
Nos,kb. 5-6 nappal később meg is érkezett a pakk,bár szokatlanul hosszú dobozban!Összesen nyolc csomag dohánynak kissé túlzás ekkora csomagolás,ám ekkor még nem sejtettem,miféle meglepetésben lesz részem.Az első kellemetlen volt:az egyik rendelt dohányom (Vauen Auenland:The Shire) nem érkezett meg.Már épp készültem egy cifra káromkodás sorozatra,amikor a csomagolópapír alól törp rúnák villantak a szemembe.Első pillanatban fel sem fogtam mit látok,de aztán napvilágra került a dohány helyett küldött ajándék doboza,amely egy Vauen Auenland pipát, 3 extra hosszú tisztítószálat, és egy fémből készült filtertartó dobozt rejtett!
Ha azt mondom,hogy leesett az állam,akkor nem mondtam semmit!Egy 10 euró értékű dohány helyett kaptam egy 159 eurós Gyűrűk Ura-filmes pipát,de a filtertartó is 5 euróba fáj ugyanebben a webáruházban.Én ugyan beértem volna egy másik dohánnyal is,de ajándékot ugye mégsem illik visszaküldeni...Szóval így jártam,és-bár eddig nem hittem a csodákban-most már más a véleményem.Egyben arra is kíváncsi lennék,hogy kis hazánkban vajon mikor honosodik meg hasonló hozzáállás a kereskedelemben.Talán soha,de legyen ez egy pozitív példa a jövőre nézve.És mielőtt bárki megsértődne:a Pipabolt.hu-val is maximálisan elégedett vagyok,csak odakint más világ van.Egy kicsit..

Vackor
Vackor képe
Vauen Auenland

Azért én fenntartom a lehetőségét annak, hogy mellényúlás történt, csak eleganciából nem álltak neki később kukacoskodni.
Mondjuk a megrendelő szempontjából az eredmény a lényegi rész ;-)

fisherman76
fisherman76 képe
Nem hiszem...

Kedves Vackor!Örülök,hogy ismét szót váltunk,de rögtön ellenkezéssel indítanék.Fentebb említetted a "mellényúlás"lehetőségét,amit én több okból is kizárnék.Az első,hogy a hanyagság nem igazán németes jellemvonás(inkább a pontosság,alaposság akárcsak a svájciaknál),de persze náluk is akadhat trehányabb dolgozó!A második:bár én nem ismerem a kereskedelem bonyolult trükkjeit,azt azonban sejtem,hogy minden árunak külön termékkódja van,éppen az ilyen jellegű hibák (névazonosság) elkerülése végett.És a végső érvem:a rendelésem összértéke pontosan a fele volt a pipáénak.És nem vették észre?No de mindez mit sem számít,mert a pipát már nem kapják vissza!Pedig én eget-földet megmozgattam,még a miniszterelnöknek is írtam egy felháborodott hangvételű levelet,melyben azonnali intézkedést követeltem az engem ért sérelem miatt!De nem válaszolt,mert állítólag egy stadion átadásánál kellett megjelennie.Azon a héten harmadszor...

gibzo
gibzo képe
Egy kis ellenpélda

Gondolom sokan vannak akik tudnak ilyen ellenpéldákat hozni, én is csak azért írom le mert határozottan pipás.
Cirka egy éve rendeltem egy csutkát a Régi Posta utcában található pipás üzletből. Hetekig nem kapta semmi választ, akkor felhívtam őket, és közölték, hogy azért nem küldték, mert elfogyott. Se telefon, se levél, semmi, és ha nem telefonálok, akkor feltehetően soha nem tudom meg miért nem kaptam meg a megrendelést. Persze kértem, hogy akkor töröljék a megrendelést, majd beszerzem máshol.
Azóta rá sem néztem a honlapjukra, majd kb. egy hónapja pipákat nézegettem mindenfelé, és akkor ismét rápillantottam a honlapjukra. Régen szerettem volna egy nagykőrösi hosszú szárú fapipát, és mivel volt a honlapon, gyorsan megrendeltem.
Ismét eltelt kb. 3 hét és semmi. Nem kaptam levelet, nem kaptam meg a megrendelésem, nem kaptam telefont. Ismét felhívtam őket. Azt a választ kaptam, hogy biztosan valami hiba csúszott be a rendszerbe és ezért nem küldték, de cserébe oda adják olcsóbban. Mivel ez volt a második kellemetlen élményem a kettőből, kértem, hogy ezt a megrendelést is töröljék, nem szeretném megvárni, hogy harmadik alkalommal is pórul járjak.
A napokban jártam Pesten (szerdán, azaz december 6-án) és mivel amúgy is a József krt. felé kellett mennem, benéztem némi dohányért a Pipatóriumba. Volt neki nagykőrösi hosszú csavart szárú fapipája az előzőhöz képest pontosan fél áron, így azt meg is vettem sok-sok finom dohánnyal egyetembe.
Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, szerintem a történet magáért beszél. Az biztos, hogy egy üzlettel, honlappal kevesebbet kell látogatnom ezentúl :)
...és így talán nem is meglepő miért szeretem a pipabolt.com-ot, itt ilyen, de még hasonló problémám sem volt az évek során, amit ezúton is köszönök :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Kőrösi cucc

Kérlek (meg mindenki mást is!), hogy ne emlegesd Szabóék termékeit, mert dührohamot kapok tőlük!
Inkább nem írom le, hogy mit csinálnék velük...
Vackor és Fisherman tudja, hogy miért rágtam be rájuk ennyire...

Vackor
Vackor képe
Kőrösi cucc

Szerintem nézd a jó oldalát! (vagy mondjam úgy: a ló oldalát :-D ) Értékes tapasztalatokkal gazdagodhattál egy nem túl értékes pipa kockáztatásával. Félre ne érts! Nem azt mondom, hogy direkt jó, hogy így jártál, de ha már igen, akkor inkább nézd azt, ami hasznodra lehetett benne. És azért volt benne ilyen, nem? ;-)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ott a pont! :-)

Ismét igazad van Vackor!
Értékes-hasznos tudásra tettem szert a pipajavítás terén!
Mert ahogy a mondás tartja: Minden rosszban van valami ló is. :-D :-D

gibzo
gibzo képe
Értettem!!!

...bár a történetben nem ezen volt a hangsúly, természetesen tiszteletben tartom a kérésed, legközelebb (ha egyáltalán lesz ilyen), majd azt írom, hogy "egy másik pipa" :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Köszi!

Köszönöm a megértésed! :)
Tudod, olyan mértékben csalódtam bennük, hogy több pipát nem veszek tőlük SOHA!

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ez az!

Öregem!
Tudod, hogy mit fogunk ezután csinálni?
Megmondom! Mindenhonnan csak olyasmit fogunk rendelni, ami már elfogyott!
Aztán majd özönlik a sok drága cucc! :-D

fisherman76
fisherman76 képe
Persze

Na ja!De csak külföldi boltoknál működik,és ott sem mindig...!Viccen kívül:ha nem velem történik,el sem hiszem!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés