banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Kellemes cigaretta

5 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Wulfgar
Wulfgar képe
Kellemes cigaretta

Üdv Fórumtársak!

Nemrég szóba került egy pipás barátommal egy beszélgetés folyamán a cigarettázás.Ő állította, hogy a Dunhill cigaretta hasonlít egy pipadohányhoz, legalábbis ízvilágra, viszonylag közel áll hozzá(ezt még nem sikerült le ellenőriznem).
Szóval, olyan cigarettákról várok ide tapasztalatokat, amik minőségben, "ízben" kellemes alternatívái lehetnek munka/rohanás közben egy pipadohánynak.

Persze jogos a kérdés, hogy minek rohanás közben füstölni, de én hiszem, hogy a tigrisszofi és vékony női cigiken túl is van értelmes szívnivaló, csak mint a pipa esetében nem mutatkozik rá oly mértékű igény, hogy ezeket felváltsa, és "tömegsporttá" váljanak.Ha néhanapján még messze az ideje az esti füstölésnek meló közben, bűnözhetünk egyet egy szállal.

Természetesen első a pipa kazánjának oltárán feláldozott pipafű! :)

szutor.szabolcs
RYO - azaz pödörj magadnak

Nos, jó magam a dohány minden formáját igyekszem élvezni, így a cigarettát is, bár minden dohányzási forma közül szerintem ez a legkevésbé élvezhető... jelenleg. Sajnos a dohányboltok polcain megtalálható különféle márkák közül szinte majdnem mindegy melyiket veszed meg. Igazi különbséget nehéz felfedezni, igazi gyöngyszemet meg különösen nehéz.
Amit saját tapasztalatból tudok ajánlani, hogy ha még nem tettétek, tanuljatok meg cigarettát sodorni.
Így már jelentősen kibővül a paletta a jó cigaretta dohányok terén. Mondjuk az itthoni kínálat jelentősen alulmarad a nyugati szomszédeinkhoz képest, de akárcsak a pipadohányok esetében, itt is megoldható a beszerzés. Néhány a személyes kedvencek közül:
1. Van Nelle - illatában egy kissé latakos cigaretta dohány, égés során fenséges íze van (bár ez nagyban függ a választott filtertől és átmérőjétől, illetve a papír minőségétől)
2. Mac Baren - "Choice" és "For Pepople (No name)" sorozat, érdemes átbogarászni a honlapot, van itt minden, amit csak megkívánsz. Ízesített dohányok és natúr ízek egyaránt
3. Drum - kék csomagolás, korábban kapható volt itthon is, de mint mindent, ami jó volt, már ezt sem importálják. Amúgy egy erősebb Halfzware dohány volt, kitűnő ízzel.
Cigarettát sodorni magadnak egy kicsit olyan, mint amikor pipázol. Kell hozzá sok türelem, meg némi gyakorlat, de előbb-utóbb mindkettő meghozza gyümölcsét.

Jó füstölést!

Wulfgar
Wulfgar képe
Köszönöm válaszod! Van sodrós

Köszönöm válaszod!

Van sodrós tapasztalatom, akartam is írni róla.Pont a minap mentem be két dohányboltba is érdeklődni az évekkel ezelőtt sodort dohányról, természetesen megszűnt a forgalmazása.Azért leírom tapasztalataim, bár vagy 5-6 évesek.

Én Domingo vanilliás dohányt szívtam, nagyon kellemes vanillia illat, remek téraroma, jó kis Virginia!

Golden Virginia volt még az étlapomon, ezt láttam még itthon, asszem 2100 ft-ért.Nagyon kellemes natúr dohány, kicsit füstös aromával.Itthon ötösével vitték az ír mérnökök akik a városunkba jöttek kiküldetésre mert náluk 3x ennyibe kerül.

Ezen kívül még Camelhez és sherry/vanillia Tilbury(?)-hez volt szerencsém, de ezek nem hagytak maradandó nyomot bennem.
Én aktív szenes filtert és vékony, asszem világoszöld Mascotte papírt használtam, alig érezhető a papír íze

A sodrás előnyei:

-minőségibb dohányok mint a dobozosoknál, láthatjuk, tapinthatjuk is sodrás előtt
-variálható papír és filter (slim, normál, vékony, extra vékony, ízesített stb)
-a cigaretta élvezeti cikké válik, egy apró szertartás elkészíteni ami nem a napi nikotin adag belövésére szolgál csupán

Hátrányai:
-a sodrás nem mindig sikerül, (hézag a filter mellett, elázik a nyáltól, öblös alakú lesz stb)
-túl nagy csomagolás 40/50 g, könnyen kiszárad a dohány
-sztereotípiák, rögtön drogosnak néznek ha az utcán sodrod

Azért egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
cigi

Drága Testvérem!

Én nem azt mondtam, hogy a Dunhill cigi hasonlít a pipadohányhoz. Hanem azt, hogy az általam eddig (bal)szerencsémre megismert cigarettáktól fényévekkel jobb, minden értelemben.
A Candelight szivaroknak van "koporsószög" azaz vékony-szivarka változata is. Próbáld ki azt!
Meló közben én is szivarra gyújtok, mert kint a "prérin" elég macerás lenne egy pipát szépen rendbetenni használat után.

Wulfgar
Wulfgar képe
Rosszul fejeztem ki

Rosszul fejeztem ki magam.Nyilván más a két fajta dohány, arra vagyok kíváncsi, hogy van-e pipadohány MINŐSÉGŰ cigaretta, ami nem csak nyomokban tartalmaz virginiát például és nem agyonkezelt gazból készült koporsószeg :D , hanem élvezeti értékkel is bíró dohány ami nem a nikotinadag belövésére szolgál.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés