banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Pipaszoba

50 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Vackor
Vackor képe
Pipaszoba

Kötetlen beszélgetés pipaszó mellett pipákról, dohányokról és az élet egyéb nagy dolgairól.

Vackor
Vackor képe
Dörögi Fekete Söre, Er-Pé sörfőzde

Nos, kedves pipatársaim, megkóstoltam az Er-Pé sörfőzde Döbrögi Fekete Sörét.
Nem tagadom, az itt-ott elolvasott értékelések alapján egy közepesnél jobb sört vártam. Azt kell hogy mondjam, csalódtam. Aki egy jó fekete stout, vagy porter sört szeretne inni, ezt ne válassza. Bár habja krémes, gusztusos és maga a sör így ránézésre is tetszetős, az volt a benyomásom, hogy maláta helyett cipőkrémmel alkották meg a színét, s ennek a cipőkrémnek a szaga a sörben is visszaköszön. Literes PET palackos kivitelben kaptam ajándékba, de szerintem még ajándékba kapni sem éri meg. Nagyjából 8,5 dl-t kiöntöttem, hogy még a palackot is mielőbb kidobhassan. Srácok, ilyen SZAR sörhöz még nem volt "szerencsém", tartózkodjatok tőle, hacsak nem kib...száasból akarjátok adni valami kellemetlen ismerősötöknek!
Lehet, hogy én is ezért kaptam?

NudliJani
NudliJani képe
Fekete „lé”

Köszönet a részletes elemzésért, így biztos nem lesz megkóstolva. :D Bizton tudom ajánlani viszont a Fehér nyúltól az APA-t, vagy a Stout-ot. Nekem nagyon bejött. Ha megkóstolta, kíváncsi leszek a véleményére.

Vackor
Vackor képe
Pipaszívó Világbajnokság

Tokyo északi részén, Asakusaban tartották az idei (2018) lassúsági pipaszívó világbajnokságot, október 28-án. A magyar csapat az előkelő 2. helyet szerezte meg 301' 8", Palotai Zoltán 120' 13" a férfi egyéni ötödik, míg Pócsi Szilvia a női egyéni 6. helyen végzett 84' 59" idővel.

csapat:
ZOLTAN PALOTAI 120' 13"
IMRE POCSI 95' 56"
SZILVIA POCSI 84' 59"
GEZA BAJUSZ 2' 59"

Szeretettel gratulálok nekik itt is!

http://www.worldpipe14.jp/en/#top

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
nem pont pipa...

Nem pipás történet, de nagyon jól bemutatja a mai magyar valóságot... :-/

http://hvg.hu/kkv/20131115_Szender_Krisztian

kodiakmaci
Segítség kérés dohány keresés

Kedves Vackor,
feltételezve és és látva, hogy régi, hozzáértő pipás vagy talán tudsz segíteni nekem. Egy régi ízt keresek. A 80-as évek vége felé volt szerencsém, az akkor beszerezhető szűk keresztmetszeten belül a francia Saint Claude dohányhoz. Egyszerű csomagolás, narancs/barna, rajta pipa sziluettek. Szép natúr, kicsit füstös karakterű -talán szivarillatúnak jellemezném- dohány volt Nagyon kedveltem, de úgy látom már nem nagyon beszerezhető még külföldről sem. Ezért keresek olyan szaktársat aki esetleg anno szívta és a mai kínálatból tud ajánlani hasonlót. Tudsz esetleg ajánlani valamit? Bocsánat a tegezésért, de olvasva úgy láttam itt nem gond. Ha igen elnézést. Üdvözlettel: István

Vackor
Vackor képe
Saint Claude dohány

Jelenleg is gyártja az Altadis. Mivel ez egy amerikai cég, így pont ezt a dohányt valóban nehéz beszerezni, de hasonló hozzá a Caporal Export (francia), vagy a Coopvaert (holland) is.

kodiakmaci
Saint Claude

Kedves Vackor, köszönöm bíztató választ :) Lézeng néhány távoli rokon amerikában, ez -uram bocsá'- jó alkalom lesz a kapcsolat felvételre. Úgy néz ki sikerül olcsón -csak a hirdető meg ne tudja- szereznem egy Sabieni GoldStar Deluxe-t és annak az öklömnyi, rövid, bumfordi formájához némi felújítás után nagyon illene egy ilyen dohány, szerinetm. A forma valami férfiasabb, natúr ízt kíván. Megnézem a francia és a holland íztestvéreket is természetesen. Mégegyszer köszönöm pontos választ! Maci

ballazoltan
chacom pipa

Szia Vackor!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!. Fel is fogom venni a kapcsolatot a Gallwitzal. Ne haragudj de lenne még egy kérdésem, és ha tudnál véleményt mondani vasárnap estig az nagyon jó lenne. Akkor el is mondanám a problémámat. Sikerült vennem egy Chacom Custom 911-es márkájú pipát. Nekem nagyon tetszik, szuper. Amikor átnéztem, felfedeztem a tűztérben a tűztér és a furat találkozásánál a furat egyik oldalán egy kis anyaghibát. Olyan mintha amikor a fúró véletlenül hozzáért volna és egy kicsit belekapott volna az anyagba. A másik oldal az rendben van. Azt szeretném tőled kérdezni, hogy így lehet-e használni vagy visszaküldjem-e cserére? A tanácsodat előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Balla Zoltán

Vackor
Vackor képe
Chacom pipa

Valószínűleg lehet és semmi zavaró tényező nem lesz, de ezt csak az elmondásodra alapozom. Képen látva lehetne pontosabb ítéletet alkotni. Ha zavar, akkor mindenképpen cseréltesd ki. Ha itt, a Pipaboltban vetted, ennek semmi akadálya sem lesz!
Így általánosságban mindössze annyit tudok állítani biztonsággal, hogy a kisebb sérüléseket aránylag hamar "benövi" a jól kezelt karbon réteg. Vannak eljárások a "benövés" siettetésére - szerintem hamar munka ritkán jó! - és vannak metódusok egy-egy nagyobb sérülés orvoslására is.
Anélkül hogy legalább képen láttam volna, aligha lenne etikus ennél több.

ballazoltan
Pipadohány beszerzése

Szia Vackor!
Bocs, hogy így ismeretlenül megszólítlak de a segítségedet szeretném kérni. Én egy igen csak kezdő pipás tanonc vagyok és próbálok pipadohányt beszerezni. De sajnos, ahogy már előttem olyan sokan én is megtudom erősíteni, hogy az Obester, Black Gold, Yacht Club és a Tilbury dohányon kívül egyszerűen nem tudom, hogy honnan lehetne pl. MC. Barent vagy más márkásabb és sokkal jobb dohányt beszerezni. Próbáltam az interneten de sajnos egyszerűen nincs. Kérlek, ha tudsz valami megoldást akkor segítsél már nekem ebben. Segítségedet előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Zoltán

Vackor
Vackor képe
Pipadohany beszerzese

Sajnos interneten egyelore csak kulfoldrol rendelhetsz. Termeszetesen az erre vonatkozo torvenyek szerint.
A trafikosok - igen keves kivetellel - azt sem tudjak, mi az a pipadohany. Gallwitzeknal es a Pipatoriumban viszont szep a valasztek!

lisztkukac
Aggodalom

Tisztelettel kérdezném minden kedves pipás társamat, hogy melyek azok a dohányboltok,ahol a Tilbury- Borkum-Amphora hármas választék szorításából kitörtek.Jelenleg a választék hazánkban azt hiszem még sohasem volt ennyire silány,a füstölés élményével pedig még nem szándékoznék felhagyni.Marad a németországi rendelés, vagy még van remény? Köszönöm a válaszokat.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ezt tapasztalom én is

Ahogy mondod Lisztkukac!
Én is benéztem pár helyre....
Tragikus. Cigi és tömény az volt annyi, mindegyik helyen, hogy a vörös hadseregnek is elég lett volna évekre.
De pipadohány és egyéb pipás cucc meg leginkább semmi! Volt ahol azt sem tudták, hogy mi a pipafilter.....
Köszönjük Viktor!

Egy régi vicc is eszembe jut a dologról.

A stewardess megszólítja a turistaosztályon utazó férfit:
-Uram, hozhatom az ebédet?
-Ó! Miből lehet választani?
-Igen, vagy nem.

Van 21 db fa/gyökér pipám. Mindegyik más-más dohányhoz volt szoktatva. Mi lesz velük?! (és velünk)

betzroland
Van valakinek tapasztalata

Van valakinek tapasztalata erről a pipáról?
http://www.pipabolt.net/node/1190

Egy Peterson churchwardent vettem volna, de elfogyott. Ebből viszont még van raktáron. Nem tudok semmit erről a márkáról.
A választ köszönöm előre is.

Vackor
Vackor képe
Lorenzo Lectura

Általánosságban elmondható a Lorenzo pipákról, hogy jók. A Peterson churchwardenekkel összemérhető a minőségük. Különbségként talán azt érdemes tudni, hogy általában az olasz pipáknak hamarabb, vagy azonnal jó ízük van, míg a Petersonoknál kicsit tovább tart a bejáratás. Cserébe általában a Petersonok tartósabbak, mint az olasz pipák. Ez a különbség természetesen az árban is megjelenik, de ezzel semmiképpen sem akarok olyasmit mondani, hogy a Lorenzo pipák kevésbé kiválóak, mint a Peterson hasonló kaliberű pipái! A vonalvezetés, a tervezés jellegzetes különbségeit pedig te is fel tudod mérni a képeken.
Előre megmondom, úgy leszel vele, mint a nőkkel: mégis a másikat kellett volna... :-D

pipaferi
Olcsó dohányok eltűntek, nagyobb kiszerelésben lehet-e kapni?

Tiszteletem!
Az ügyben érdeklődnék, hogy eltűntek az üzletekből az olcsóbb dohányok. Kezdetben Tilburyt szívtam, amíg bírta a zsebem, később sokáig a Fesztivált, de abból csak cigarettadohány lett, a Róna dohányt sem gyártják, azután a Corvinát szívtam, az is eltűnt. Kettő maradt ezer forint alatt, a Yacht Club, az néha büdös, az Óbester ára is súrolja az ezrest. Azt a tanácsot kaptam valakitől, hogy esetleg nagyobb kiszerelésű csomagot próbáljak meg beszerezni, hátha megéri. Lehet ilyet kapni? Mondjuk például negyed kilós van valamilyen? és milyen áron?
Megköszönném ha tudna segíteni.
Feri.

abonyboy
Kérdés.

Én is a napokban tervezek egy rendelést, de sajnálattal látom,hogy pont a magyar dohányoból van kevés.
Hol van a Jacht Club, és a Black Gold?
Mivel magyar, feltételezné az ember,hogy ezeket a legkönnyebb árusítani.
Javaslom, inkább ezekből legyen korlátlan mennyiséggel, mint a 3-4000 Ft-os dohányokból. :)

Admin
Admin képe
Az a probléma, hogy ezek sem "magyar" dohányok

pusztán csak magyarnak csomagolják őket.

És valóban azt hinné az ember, hogy legalább ezekből biztosított az ellátás, ám ezzel szemben az a sanyarú valóság, hogy fel kel rájuk előre iratkozni (ki mikor mennyit kér) és még úgy sem szállítják le még azt sem..

Most ugye az a nagykerek "fő problémája", hogy törvény írja elő, amit a kiskerek nem adnak el jun30-ig, azt nekik vissza(!) kell vásárolni és jul16-ig ki is kell fizetni.

Azaz az összes dohány ami jun30-án a boltokban lesz az valakinek sok, nagyon-nagyon sok pénzébe fog kerülni.
És ezt nem akarja senki sem.
Mindenki azt szeretné és mindenki arra is játszik, hogy jun30-án TELJESEN üresek legyenek a polcok.

Csak remélni lehet, hogy nyártól változik ez a helyzet.

pipaferi
"Magyar" dohányok.

Én is köszönöm a választ, bár abban nem vigasztal, hogy az olcsóbb áruk teljesen eltűntek a polcokról.
Vízipipás fórumon olvastam, hogy egymásnak hogy olcsóbban jöjjenek ki, a nagyobb kiszerelésű dohányokat ajánlgatják.
Kérdésem továbbra is az, hogy sima, nem vízi pipához nem létezik nagyobb kiszerelésű dohány, mint a szokásos 40-50 grammos? Az a helyzet, hogy amióta a cigi sodrás divatba jött, cigarettadohányból is lehet látni néha fél kilósat.

fisherman76
fisherman76 képe
Mennyi?

Üdvözlet mindenkinek!Segítséget kérnék a jelenleg Magyarországra behozható dohánymennyiségről.Ha jól emlékszem 200 gramm,de nem vagyok benne biztos.Külföldre utazik egy ismerősöm,aki hozna nekem pipadohányt,de nem szeretnénk kellemetlen meglepetést egy esetleges vizsgálatnál.Ha tudja valaki a helyes választ,kérem írja meg,mert pénteken(15-én) utazik az illető,és adig jó lenne biztosra menni!Köszönöm előre is!

Admin
Admin képe
Ha az EU-n kivülre megy az ismerős

és repülővel, akkor 250g-ot hozhat. Ha nem repülővel megy, akkor viszont csak 50g az amit behozhat.
Pl:
USA-ból jön és repülővel érkezik akkor 250g
Szerbiából jön kocsival akkor 50g

De fontos!
Ennyit is csak akkor, ha nincsen nála sem cigaretta, sem szivar.
Légi úton 200db cigaretta és 50 db szivar
Nem légi úton 40 cigaretta és 10 szivar
Ezek viszont külön-külön jelentik az adómentesség 100%-át.

Azaz Szerbiából jön valaki kocsival és van nála 1 doboz cigi, akkor már az adómentesség 50%-át elhasználta, így dohányból már csak 25g-ot hozhat.
Ugyanez repülővel: ha van nála 10 szivar, akkor a dohánykeret 20%-át használta ki, így pipadohányra 200g marad.

fisherman76
fisherman76 képe
Köszönöm!

Köszönöm a gyors és részletes választ!

fisherman76
fisherman76 képe
Azért szeretem...

...ezt az weboldalt(többek között),mert itt választ kaphatok olyan kérdésekre,amelyekre más pipás oldalakon valószínűleg nem kapnék!Ezúton ki is fejezem hálás köszönetem mindkét válaszadónak a részletes információkért!Azt azért remélem,kedves Vackor,hogy immár teljesen felépülvén betegségedből,hamarosan megörvendeztetsz bennünket néhány újabb kiváló dohány,-illetve pipateszttel.Na meg a tavaly decemberi országos bajnokság döntőjéről is szívesen olvasnék pár sort(amelyre persze nem jutottam el.Ahogyan Te sem,ha jól emlékszem,de bennfenntesként talán van némi hírmorzsád számunkra...)

Vackor
Vackor képe
Ördögöd van

Épp most tettem fel a Danish Black Vanilla-ról egy rövid szösszenetet :-)
A decemberi döntőről is összeszedek majd egy rövidhírt, jó?

fisherman76
fisherman76 képe
Remek!Már alig várom!

Remek!Már alig várom!

fisherman76
fisherman76 képe
Kíváncsiság

Üdvözlet mindenkinek!Ezúton kérnék némi segítséget bárkitől,aki ismeri a Primus,ill.Tillbury márkájú pipákat.Hasonló nevű dohányok léteznek ugyan,de ilyen pipákról még nem olvastam sehol. Gyanítom,hogy régi gyártású Szabó-termékekről lehet szó.Vackor mester biztos tud róluk egy-két érdekességet,de bárki írhat,aki érdemi infóval tud szolgálni.Előre is köszi!

Vackor
Vackor képe
Tilbury fapipa

Először is bocs a kései válaszért. Mit tagadjam, fiatal korom ellenére :-) kicsit megviselt egy megfázás. Még a pipa sem kellett, az pedig már a vég! ;-)
Tilbury néven Szabó Balázs gyárt fapipa sorozatot, mely néha a webshopban is kapható. Maga a sorozat évtizedes múltra tekinthet vissza. A híresztelésekkel ellentétben a fapipa nem egy használhatatlan vacak! Kétségtelen, hogy nem ér fel egy jó gyökérpipával, de az ára sem az a kategória! A cherrywood pipatípus neve is arra utal, hogy azt a formát először cseresznyefából készítették. A Szabó Tilburyk körtefából készülnek és igazán használható pipácskák. Sokan lenézik és kikiáltják bóvlinak, pedig egyszerűen csak a helyén kell kezelni. Ugyanolyan érdekesség, mint a csutkapipa.
Semmi köze a Tilbury dohányhoz! Érdemes kevéssé ízesített dohányokhoz használni és hagyni rendesen kiszáradni! Kissé kesernyés zamata sajátságos ízzel gazdagíthatja eleinte kedvelt színivalóinkat. Ha szeretettel gondját viseljük, az olcsó, könnyű és általában kisebb űrméretű Tilbury fapipa sokáig társunk maradhat a kerti munkákban, barkácsolás, vagy éppen a drágább pipák karbantartása közben.
S lássuk be, ha egyszer mégis elkallódik, balesetet szenved, vagy éppen átég, hát nem nagy veszteség! A szára ha ép maradt, jó lesz talán egy másikba is, ha nem hát nem. Kedves emléke tovább élhet egy új, hasonlóan olcsó kis Tilbury fapipában :-)

harcos82
válaszféleség

Üdv.

Primus pipám van egy elég régi darab.Szűrő nélküli egyszerű fapipa,közepes minőség.Valamikor Debrecenbe készítették,amíg volt primus pipadohány.Filteres változatról nem tudok,de lehet hogy létezik.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
BUÉK

Boldogabb újévet kívánok minden füstkedvelőnek! :)
Egyébként ki fosta tele a fórumot azokkal a gagyi órareklámokkal?

Vackor
Vackor képe
Karácsony

Áldott, békés és pipafüstös karácsonyt kívánok Nektek!

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
kérdés

Üdv. ismét!

Kedves Vackor! Hozzád intéznék egy kérdést, kicsit visszakanyarodva a múltkori témához.
Szóval múlt hét pénteken elvégeztem a pipán az általad leírt sós-alkoholos tisztítókúrát.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen tortúra után hány napig ajánlatos szikkasztani a pipát, hogy az alkohol teljesen kipárologjon belőle?
Előre is köszi!

Vackor
Vackor képe
Zöld Rasmussen

Zöld Rasmussen kapható, még ebben a webshopban is volt. Majd lesz ismét :-) Devil's Hollyday-t a DanPipe-tól tudsz rendelni:
http://www.danpipe.de/Pfeifen-Tabak-Devil-s-Holiday-P_15430.html
EU-n belül 250 grammig legális, ha jól tudom.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Köszi! :-)

Köszönöm az információt! :)
Szóval a zöld, az Rasmussen-féle. :-)
Tehát, melyik fajta alkohol a megfelelő? Mármint a tisztításhoz! :-D

Vackor
Vackor képe
Pipatisztításhoz

Pipatisztításhoz csakis etil-alkoholt (etilén) használj. Magam jobban szeretem a törköly pálinkát. Pálinka alatt természetesen nem holmi 50%-os szenteltvizet értek!
Létezik kifejezetten pipatisztító és fertőtlenítő folyadék is: http://www.pipabolt.net/node/46 a célnak tökéletesen megfelel. Ha kiürült, a flakonjába még mindig tehetsz alkoholt, pálinkát ;-)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Tisztítás

Köszönöm szépen a felvilágosítást! :-)
Valamelyik nap belevágok a kísérletbe!

Vackor
Vackor képe
Fapipa átállítása

Szia Jack Sparrow! Elnézést kérek a jó késői válaszért, külföldön jártam.
Ha másik dohányhoz szeretnéd szoktatni kedves fapipádat, ott sem kell más eljárást követni, mint a gyökérpipáknál: csurig töltöd sóval és alkoholt csepegtetsz rá, hogy nedves legyen, de ne ússzon minden. Az elpárolgott alkoholt egy óra múlva pótold! Három-öt óra elegendő! Utána kiszórod a sót - igencsak vigasztalanul fog kinézni, ne vegye el a kedved! - takarítsd ki a kazánt és a füstjáratot pamutos cicafarokkal óvatosan, majd hagyd rendesen kiszáradni. Nem véletlenül hangsúlyozom, hogy óvatosan! A nedves fát a sószemcsék megkarcolhatják!
Persze ha az új dohány rokon az előzővel, vagy erősebb zamatú - pl egy Zöldraszmi, vagy egy Devil's Hollyday viszi az össze vaníliát! - akkor még ez sem kell. Három-négy tömet után már érzed hogy kezd átváltani.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Köszi!

Szia Vackor!

Köszönöm a válaszodat!
Erről a só-alkohol kombóról már hallottam, csak nem mertem belevágni... :-/ Milyen alkoholt lehet használni? Izopropilt, vagy tömény etilt?
Ez a Zöldraszmi és a Devil's Holiday kapható nálunk is?
Az ördögös szimpatikusnak tűnik, de arról a Zöld izéről nem sok mindent találtam... :-/

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Hello! :-)

Üdv. Minden Füstimádónak!

Most regeltem a fórumra, de nem ma kezdtem az "ipart" én sem. :-)
Lenne is egy időszerű kérdésem.
Mit tehetek azzal a fapipával, amihez a hozzá használt dohányt már nem lehet kapni?
Egyrészt a zárjegy mizéria miatt erőteljesen megcsappant a választék. Másrészt, azt is hallottam egy dohánybolt eladójától, hogy a forgalmazók le is állnak néhány dohánnyal, ami nem fogyott annyira. Szintén a jövedéki adó miatt... :-(

Szerintetek?

Vackor
Vackor képe
A dohányzásellenes törvényről...

Pipafüstös szép napot ismét itt! :-)
Fisherman, privi ment!
Magánlevelezésünk egyik része a dohányzás visszaszorítását célzó törvény kritikája. Úgy vélem, hogy egy magánlevelezésnél szélesebb körben is érdemes beszélni róla.
Véleményem szerint ez a mostani törvény megalázó és kirekesztő. Persze azért ne hordjuk el mindennek a kormányt! Ez egy EU direktíva, tehát nagyon eltérni ettől, a jelen helyzetben ők sem tudnak. Lásd Írország és Anglia! Márpedig ha van hely, ahol a kocsma és a pipa tradíció, hát ezek olyan helyek és bizony ott is kitiltották a pipát a pub-okból :-( Vissza is esett a forgalom, s bár emelkedett később valamelyest, nem érte el és soha nem is fogja elérni a "dohányos idők" forgalmát.
Nemzetgazdasági szempontból tekintve, a dohány jövedéki adója messze nem fedezi a cigaretta okozta tüdőbajok kezelését. Sajnos ez is egy igazság....
A teljes képet tekintve persze az lenne a tisztességes, ha
- megkülönböztetnék a dohányzási formákat, azok ártalmassági mutatói szerint
- megteremtenék a dohányzás kultúrált élvezetét lehetővé tévő infrastruktúrát
- a dohány jövedéki adója 100%-ban az egészségügybe menne, ideértve a különböző dohányzási formák káros hatásait objektíven ismertető, ismeretterjesztő előadásokat is!*
- munkára köteleznék - és szintjüknek megfelelő munkát is találnának nekik! - a segélyekből, tolvajlásból és rablásból élő orkokokat. (Ennek semmi köze a dohányhoz, de "ceterum censeo"**-ként hangsúlyozom! ) Lássuk be, ez a legnagyobb feladat! :-(

*Tehát nem kampány, amelyből néhány tűzközeli puhapöcs ki tudja bulizni a betett pénz nagyrészét, hanem tényleges ismeretterjesztés, ahol valóban szakértő előadók, valóban értékes információval gazdagítják a résztvevőket

**http://www.kislexikon.hu/ceterum_censeo_carthaginem_esse_delendam.html

Vackor
Vackor képe
Aksi

Nagy öröm ez ilyenkor! :-(
De legalább van egy klassz új aksid!!! ;-)

Én most elutazom egy hétre. Vagy be tudok lépni a fórumra, vagy nem. Ha nem, akkor őrizd a fórumot helyettem is légyszíves! ;-)

Írd meg azt az e-mail-edet, ahová privit tudok küldeni neked a flokikutya@freemail.hu ideiglenes címemre. Nyilvános fórumon ne add meg soha!
A hétvégén mindenképpen válaszolok rá!

fisherman76
fisherman76 képe
oké!

Rendben,őrzöm a fórumot.Megpróbálok nem túl sok hülyeséget írni.Privátban meg majd küldöm az e-mail címemet.Jó utazást,jó pipadohányokat az útra!

Vackor
Vackor képe
Fman skype

Este kereslek öt után!
Ha ott nem lellek, itt kereslek.

fisherman76
fisherman76 képe
Elszállt

Mármint az akksi az autómból.Kedélyes hangulatú csere 15 ezerért.Úgy kellett ez ,mint púp a hátamra!Inkább egy szép pipára költöttem volna,de nem szeretek buszozni,meg az asszony is csúnyán nézett...

Vackor
Vackor képe
Fman skype?

Esetleg skype-od van? Holnap este nyolc felé tudnálak keresni...

fisherman76
fisherman76 képe
Skype

Vanni van,csak nem biztos,hogy működik.A barátlistát sem biztos,hogy tudom kezelni.Már vagy 3 éve nem foglalkoztam ilyesmivel:mindent egy haverom állítgatott be rajta.Azért az elérhetőségem:Titkos László Miskolc.Remélem így vagyok fenn!

Vackor
Vackor képe
Fman

Szóval, kedves Fisherman...
Ami a képen látható pipát illeti, az nem tajték, bár van olyanom is. (Egy pohár felső pereme téveszt meg :-) ) Az egy Szabó-féle meggyfaszárral ellátott, Szabó-Barontini kooperációs pipa. A szakállam színét viszont hűen tükrözi a kép :-D
Szóval ne cifrázzuk! Szervusz cimbora. ;-)

fisherman76
fisherman76 képe
Szervusz!

Hát szervusz,kedves Vackor!Csak most jutottam a géphez,ezért írok ilyen megkésve.Két kérdésem van hozzád:az első az ,hogy honnan ez a szenzációs felhasználó név?Valamint mikor és hol lesz idén Magyarhonban olyan pipaszívó verseny,melyen nézőként is részt vehetnék?

Vackor
Vackor képe
két válasz

Húsz éve ez a nickem mindenhol, ahol regisztrálok. Traviantól pipaklubig :-) Szeretem Süsüt is, akinek kedvence a vackor, azaz a vadkörte, de Vackor meséit is szerettem annakidején, Márkus Lászlóval. Bevallom, a most megjelent Vackor bélyegsorozat is megvan :-)
Az idei év necces lesz a lassúsági pipaszívó versenyeknek, mert ezzel a dohányzásellenes törvénnyel IMHO átestünk a ló túlsó oldalára - sőt, szerintem még a ló mögötti sövényen is túl estünk - de azért lesznek. Mivel április 1-től sújt le a törvény teljes szigorával, ezért az első verseny márciusban lesz. Bővebbet privátban. Mikor leszel gépközelben holnap?

fisherman76
fisherman76 képe
Délután

Holnap kb.17 óra táján érek haza,tehát onnantól leszek gépnél is.Amúgy Süsü a legnagyobb kedvenceim közé tartozik ma is,pedig már régen voltam gyerek...

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés