banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Szabó pipagyár – hol készülnek a „magyar pipák”?

4 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Admin
Admin képe
Szabó pipagyár – hol készülnek a „magyar pipák”?

Korábban már megjelent, hogy az 1945 előtti nagykőrösi pipagyártás a Szathmáry család érdeme, a Szabó nagypapa pedig Szathmáryéknál csak tanonckodott, inaskodott. Majd az is kiderült, hogy a mai Szabó pipák feje (briar része), az olasz Barontini üzem szemeteséből származik.
Nade hogyan lesznek ezekből a selejtes pipafejekből végül kész pipák?
Egyszerűnek tűnő kérdés, pedig nem az.

Mindenki úgy hiszi, hogy a Szabó pipák az un. „Szabó Pipagyár Kft”-nél készülnek, csakhogy ennél a cégnél nincsenek élőlények.
A 2008-as "Szabó Pipagyár Kft" ugyanis 0 főt foglalkoztat.
http://nemzeticegtar.hu/nemzeticegtar/cegadat/1309122610/Szabo-Pipagyar-Kereskedelmi-es-Szolgaltato-Korlatolt-Felelossegu-Tarsasag

Sőt, ha esetleg azt gondolnánk, hogy a pipakészítő emberek a Szabó-féle raklapos üzemben dolgoznak, akkor az is könnyen ellenőrizhető, hogy hivatalosan(!) ott sem dolgozik senki sem.


Szabó Balázsnak van viszont egy szlovák cége (többen látták már szlovákrendszámos autóját is) tehát az igazi „magyar pipákat” Szabó szlovák cégének exportszámláin fogjuk megtalálni.

Ma azonban mindenki lop, csal, hazudik, miért is lenne ez alól pont Szabó Balázs kivétel? Hát ne is a hivatalos résszel foglalkozzunk, hanem sokkal érdekesebb lesz az, amiket nyilatkozik.

Sok helyen sok mindent állít. Van ahol Szabó azt nyilatkozza, hogy a Pipagyár 6 főt foglalkoztat, akad ahol az jelenik meg, hogy 8-at, mindegy. Közben több helyen azzal is találkozhatunk, hogy havi közel 3ezer darab pipát készítenek, döntően exportra, és még Chilébe is jut belőle.
Pl link itt: http://zaol.hu/hirek/harmadik-balazs-a-pipagyaros-1436084

Témában járatlan emberek könnyen elhisznek mindent, csakhogy ennyi ember ennyi pipát egyszerűen fizikailag képtelen megcsinálni.
Hülyeségek tehát amiket a Balázs rendre lenyilatkozik, totálisan szakmaiatlan! Aki tényleg készített már pipát, tehát tudja a pipa hogyan is készül, az nem tévedHET ekkorát..

Mindehhez pedig elég lenne, ha valaki csak egyszer is elmenne Európa bármely tényleg létező üzemébe (szinte mindenhol vannak olyan napok mikor bárkit beengednek), nos akkor saját maga is rájöhetne, hogy ekkora volumenhez (havi majd 3ezer darabhoz) még azokon a helyeken is ahol tényleg a legjobb minőségű szerszámokkal dolgoznak (nem úgy mint nálunk) és a munkások 20-30, de az sem ritka, hogy tényleg 40 éves tapasztalattal azaz rutinnal végzik a munkát, nos még ott is hatszor-nyolcszor, sőt akad hely ahol tízszer(!) ennyi ember kéne , ennyi sok pipához, ekkora nagy mennyiség készítéséhez.


No akkor még mindig az a kérdés, hogy hol és hogyan is készülhetnek Szabó Balázsék pipái?

Erre választ viszont nem lehet a „disztribúciós mesék” és az általuk forgalmazott márkás, de jelentős részben hamis pipák említése nélkül megadni. Egy adagban megírni túl hosszú lenne, úgyhogy ez lesz a következő rész tartalma.

Összefoglalva viszont azt már tudjuk, hogy:

1 – az üzemet nem a Szabó nagypapa, hanem a Szathmáry család alapította
2 – a mai pipafejek az olasz Barontiniék selejtes anyagokat gyűjtő kukájából származnak
3 – a nagykőrösi Szabó Pipagyár Kft-nek nincs egy dolgozója se
4 – közben a Szabó Balázs nyilatkozataiból kiderül, hogy halvány lila gőze sincsen hogyan is néz ki egy igazi pipaüzem, ott hányan is dolgozhatnak, azok mennyi munkával mennyi pipát is készíthetnek
5 – van viszont Szabónak szlovák adóelkerülős cége, sőt hozzá egy szlovákrendszámos autója


Nade akkor hol, hogyan és főleg milyen néven lesznek ezekből a selejtes olasz fejekből végül kész márkás pipák és kész magyar pipák?

Annyit elöljáróban azért már most segítek, hogy nem bonyolult történetben kell gondolkodni...

Íme:
Admin
Admin képe
facebook termés:
LH: szomorú magyar valóság
CE: Sajnos kezdőként a pipaklubbon vehemens védelmezője,( állítása szerint személyesen is ismeri, jó kapcsolatot ápol vele) ajánlotta(ák) a Szabó pipákat! V úr és társai! Kettőt vettem az extrából V úr tanácsára! Iszonyatosan selejtes mindkettő! Felül, alul fúrtak... Illetve a szopóka hajlításánál is rettenetesen látszik a silány munka, igénytelen minőség! Felháborító, hogy a múltból próbálnak megélni, piaci előnyt kovácsolni!
VZsA: Én azt nem értem, hogy a tisztelt cikk író miért nem indít kkegy pipa üzemet, és kitartó munkával futtatja fel. Akkor ismertté válnának a Varga - Szathmary pipák is. Senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy Szabó pipát szívjon. Mivel jómagam is szeretem a pipákat, pipát szívok, számomra természetes, hogy "hazai" Szabó pipát is látnak a markomban. De, vettem ott kukorica csutka pipát, olasz pipát is. Tessék készíteni saját terméket, valahol azt értékesíteni, és Én leszek az első vásárlója. Várom értesítését, szabad a piacon kollegát - konkurenciát indítani, és csak csinálni kell. a betűt nem lehet megtömni 1 gramm dohánnyal sem.
PipaBolt: kérem a pipázás eleve egy úri passzió, így a pipások eleve becsületes tisztességes emberek - ellenben egy piti csalóval nyugati kukákon és adócsaláson versengeni mindnyájunkhoz méltatlan lenne...
SGy: egy vásárlóval kevesebb, és nem a Szabó pipának. PipaBolt pénzért mindent? ugyanmá.. (aki pénzért mindent megtesz, az pénzért bármit megtesz ;-) )
nekünk elégedett vevők kellenek, ön még nem vásárolt nálunk, de tudjuk, hogy csalódni ön sem szeret, úgyhogy nincsen harag, csak őszintén továbbra is!
VT: Hű micsoda adok kapok lett. Sajnálom. Szerény véleményem: A szabó pipák nem rosszak. Valóban akadnak problémák fúrással, fentebbi kritikákkal egyetértek. Hogy akarjak négyezerért jó pipát venni? Egyetlen kvázi használhatatlan szabó pipám van : második begyújtásnál hangos pattanással megrepedt a briar, kisebb sokkot okozva ezzel. Így most már a miértjét is tudom sajnos. Drága szabó pipához nem volt szerencsém. Drágán van peterson is.Köszönet érte pipaboltnak!
Varga Imre: Egy kicsit kiegészíteném az írottakat. Szathmáry László 1885-ben alapította faesztergályos (pipa is) üzemét. Ez nem ott volt, ahol a mostani Szabó cég. Soha nem egyesültek, bár Szabó úr ezt mindig lenyilatkozza. Meg kell védenem Barontini urat, aki olasz pipagyáros és designer, valamint Marokkóban briar üzeme is van. Kiváló pipái vannak és a Vauen gyárnak is tervez. Az más kérdés -szokásához híven-, hogy Szabó úr a selejt gyökeret rendeli meg, mert olcsó! Ezt korábban a NERAG pipagyára által kidobott selejtes pipákkal is megcsinálta, amelyek a vevőknél lyukadtak át. Epokittel tömte be a lyukakat! A NEFAG monogramos pipáival nyerte el Kecskeméten az Arany Alfréd díjat is. A BNV-n jegyzőkönyvezve is lett, hogy más termékét állítja ki, Szabó név alatt.
Ő egyébként saját maga pipát készíteni nem tud. (legalább is, korábban nem tudott). A Szathmáry üzem 1885-ban alakult, Szabó úr nagypapája -aki kiváló faesztergályos volt- ott szabadult fel és alapította meg -egy kis kecskeméti kitérő után- faesztergályos kisvállalkozását a Jókai utcában. A Szathmáry cég részére csak pipaszárakat esztergált. Ennyi közük volt egymáshoz! A Szathmáry jogokkal a Bravo pipagyártó cég rendelkezik, amely jelenleg áll.
VZsA: én még mindig nem értem. mi a célja varga úrnak? kit érdekel, hogy honnan hozza az alapanyagot? a végtermék jó. akár szabó, akár import. a bravo pipát még nem volt alkalmam kipróbálni. Tessék gyártani, és meggyőzni a pipás társadalmat. nagyapám is hentes volt 1940 ben gyártott kolbászt, akkor most minden kolbászgyártót ide írnék?
PipaBolt: Szerencsés (vagy szerencsétlen?) emberek a "bálás butik" ruhái közt is néhanap kifognak 1-1 szerintük "még egészen jó"-t. Csakhogy azokat a bálásruhákat "angol" vagy "holland" ruhaként szokták hirdetni (és nem egy magyar divatcég termékeként)
Mivel a pipázás meg eleve az urak (és persze a hölgyek) egyik kedvelt időtöltése, így a Szabó pipák esetében különösen visszás a szomorú valóság és a mesék közti ellentmondás... VZsA: még mindig nem válaszol a kérdésemre, Tisztelt Pipabolt. hol kapható varga - szathmary pipa???? mert csak akkor van értelme ennek. mindaddig, amíg ezt kiabálja valaki a levegőbe, addig csak vágyakozás, és a kolléga lejáratása. ilyet pedig ugye nem illik. Tessék meggyőzni bennünket az Ön termékével. ne az import cuccal, a saját márkás terméket tessék szíves felkínálni.
PipaBolt: A tény az, hogy (önt cáfolva) a pipa nem jó. A Szabó pipákon ugyanis lukak vannak, azokat ahogyan Varga úr le is írta Epokittal tömik el. A lukak pedig azért vannak, mert ezeket a pipákat jobb sorsú nyugati üzemekben szemétbe dobják. Biztosan nem véletlen..
Vallásról, hitről, meggyőződésről, szerelemről amúgy mindig nehéz beszélgetni. Mert azokban a beszélgetésekben csak a tények nem érdekesek sosem.
MM: Azért az érdekes,hogy senki nem panaszkodik a Szabó pipáira...ez oktalan szardobálás csak...tényekről beszélni bizonyítékok nélkül...szeretnék látni,boltból kihozott pipát lecsiszolva,hogy lássam a lyukat...vágatlan videót és nem egy darabbal,hanem mondjuk 10 darabbal...de,hogy költségekbe ne verjem,5 darabot állok.
PipaBolt: Sokkal egyszerűbb lenne, ha bemennél a gyárba, Szabó Balázs üzemébe. Biztosan szívesen lát. Ott rögtön meg is lehetne nézni magát az anyagot is, és azt is, milyen gépekkel, hogyan készítik.
Na mitszósz? Ez nem jobb 5let?
MM:Aha,felhívom,hogy csá,holnap beugrok...ezzel nem lettem meggyőzve...ami meggyőzött,hogy több darabból még egyik sem lett nekem kuka,sőt a kedvencem is egy Szabó és meglepő módon üzemel tökéletesen egy ideje...
PipaBolt:nézd csak 1 példa (mint a cikkben is megírtuk amit lehet nem olvastál) mindenhova máshova simán beengednek. Szóval nyugodtan hivd csak fel a Szabó "pipagyárat" és mond, hogy te szeretnéd megnézni. Itt egy jó példa hozzá, ilyet kell keresned: http://www.gubbelspipes.com/.../events/pipe-smokers-forum
MM:Semmi érvekkel nem vitatkozom...dolgoztam már pár helyen,a legtöbb üzem nem arról híres,hogy valaki becsönget a portán,hogy csókolom,szeretnék körbenézni és beengedik...ezt én egy lejárató hadjáratnak látom,aminek a szülőokát nem tudom,de azt hiszem,nem is érdekel...
PipaBolt:Hát milyen érv felelne neked meg? Az információ 3 hete fenn a neten. Ezen 3 hétben Szabóéknak bőven lett volna rá alkalmuk, hogy a cég történetével, alapításával kapcsolatos iratokat kitegyék közszemlére (megcáfolva ezzel Varga urat) + hirdessenek egy nyilvános gyárlátogatást. Úgy, ahogyan az hangsúlyozom(!) minden más pipagyárnál amúgy is szoktak. De mindez ebbe a 3 hétbe eddig nem fért bele..
Pedig a "probléma" ennyire egyszerű lenne.. ennyire egyszerű lenne egy "lejárató kampányt" cáfolni.
Na és akkor most jön a kérdés a 2Ft-os hangszóróért: szerinted mindez miért is nem történik meg?
MM:szemem elé rakott,kézzel fogható érvek felelnének meg...azt meg,hogy más tart nyíltnapot,nem írja elő más üzem számára,hogy kötelező neki is tartani...majd kihirdet,ha akar...millió más oka lehet,hogy nem hirdet nyíltnapot...ez nekem még elég kevés ahhoz,hogy hagyjam magam meggyőzni...de pont ilyen válaszra vártam,megint egy semmitmondó támadás...nekem ennyi elég is volt a pipaboltból...mielőtt még visszatámadás lenne,hogy amúgy sem voltam törzsvásárló,nem kár értem,megemlíteném,hogy sok volt az "elfogyott" és a "nincs készleten" címke...
PipaBolt:egy igazi pipagyár mindig a piac igényei szerint abból készít amit rendelnek (és nem abból készít, amit éppen az olasz szemeteséből el tud hozni)
Rendelj tehát akkor a kedvenc pipádból még egyet! Biztosan meg fogják tudni Szabóék azt is még egyszer csinálni (hisz pipagyár!) és neked is végre "kézzel is fogható" bizonyítékod lesz ;-)
Hát ez sem jó 5let? (de ugye jó 5let nem csak az lehet, amit te találtál ki? ;-)
Varga Imre: Kedves zsolt, ha mát kicsivel írtad a nevemet ez feljogosít arra, hogy ugyanígy tegyek! Ne szemellenzővel olvasd a hozzászólásomat, mert amiről beszélsz olyat nem is írtam. Azt írtan, hogy Barontini úr nem szokott szemetet küldeni, ha csak nem így rendelték. A Bravo pipákról nem nekem kell nyilatkoznom, hanem a pipásoknak akik ismerik. Amitől gyártottuk Szabó úr nem tudott a pipaszívó versenyekre pipát szállítani. Erről ennyit. Mi rendeztünk Nagykőrösön két pipaszívó versenyet is a kőrösi rendzvényekhez kapcsolódva. Pl. Tüzijáték, ökörsütés, borfesztivál, melyek kiegészítették a versenyt, amiből az egyik nemtözi volt. Díszvendégek voltak pl. Bessenyei Ferenc a Nemzet Színésze, Georg Ritgaser az ATIS Európe igazgatója, Vértes Sándor szerkesztő-riporter Magyar Televízió és a város polgármestere. Néhány név neked valószínű nem mond semmit, mert esetleg olyan fiatal vagy, de mondjál legalább 1, azaz egy versenyt amit Szabó úr itt rendezett. Ha végigolvasod az írásomat, abban pusztán a tények szerepelnek és nincsen benne fikázás. Minden szóért vállalom a felelősséget!! Kérdezzél bátran régi pipásokat, hogy mi volt a véleményük a Bravo pipákról. Üdvözlettel: Imre
Ézsiásné Szilvia:Érdekes én már 12-éve ott dolgozok és nagyon jó menő gyár a világ összes országába viszik tőlünk a pipákat meg vannak velünk nagyon elégedve nem értem ezt a cikket ez 2016 vicce.

PipaBolt:És pontosan hol tetszik dolgozni? Ha ugyanis a "Szabó Pipagyár Kft"-nél, akkor érdemes lenne a bejelentésének (akár a magyarorszag.hu oldalon is) a saját érdekében is érdeklődni. Mert betegség esetén orvosnál, nyugdíj számításnál, stb.. számítani fog!

/A hölgy Facebook adatlapján az szerepel, hogy "Személy és vagyonőr" Kecskeméten. A Facebook pont a napokban volt kereken 12 éves, és a hölgy is saját elmondása szerint pont 12 éve dolgozik a pipagyárnál. Ez tényleg -ahogyan a hölgy mondja- "érdekes"..
A "Szabó Pipagyár Kft" tevékenységei közt viszont a "magánnyomozás" is szerepel. Most már legalább annak indokát is megtudtuk./
Folytatás 14óra 5perckor: amint a biztonsági őr kép megjelent, a hölgy küldött egy nevetős üzenetet, majd azonnal törölte is hozzászólását. (tehát az utókor számra ez is már csak itt maradhat fenn, a Facebook oldalunkon már nincsen ott)
Szóval a Szabó Balázzsal közös fotón szereplő hölgy munkaidőben(!) előbb hazudott önmagáról az oldalunkon, aztán amint ez kiderült, rögvest eltűnt és köddé vált..

A történet folytatásához ide kell kattintani
Szabó pipagyár – mesegyár beismerése
gylacc
gylacc képe
Ha valaki alul-felül fúrt

Ha valaki alul-felül fúrt pipát vesz, az nem a gyártó, pláne nem az ajánló hibája! :-D

Admin
Admin képe
áthelyeztelek

mindig alatta kell a "válaszra" nyomni..

Ami meg a konkrét témát illeti, tán 2 napja volt, hogy Vackor kinyomozta a történetet.
CE úr a 2 Szabó pipát interneten rendelte, a kossikpipától. A Béla azóta levelekre nem válaszol, maga a kérdés sem érdekli, de ami nagyobb problem, hogy még a Szabót se.
Én csak annyit láttam aztán később a történetből, hogy pl a facebookon CE úr a Szabóékra ezzel a témával rendszerességgel ráír, de Szabó Balázs előbb húzatja ki a fogát mintsem cserél pipát..
Szóval nem gondolom vétkesnek CE urat, és valahol az indulatai is érthetőek..
A történetben persze Vackor teljesen vétlen, gondolom te is emiatt ragadtál billentyűt, Vackor csak jó szándékkal segíteni akart.

Röviden ennyi..

Téma lezárva
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés